Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Pedodonție

Poate că îți pui întrebarea: Ce este stomatologia pediatrică și cum diferă de stomatologia pentru adulți?

 

Răspunsul este unul concret și simplu: pedodonția este o ramură a medicinei dentare, care vizează tratamentul dentar al copiilor și adolescenților, asigurând o bună sănătate orală, prin depistarea precoce a leziunilor dentare sau gingivale și tratamentul corespunzator.

 

Medicul stomatolog pentru copii se angajează să păstreze sănătatea dentară a copiilor din momentul apariției primilor dinții temporari până în jurul vârstei de 12-15 ani, cand se incheie finalizarea eruptiei dintilor definitivi. Dentistul specializat în tratarea dinților, gingiilor și a întregii cavități bucale a copiilor pe parcursul diferitelor faze ale copilăriei, are cunoștințele și pregătirea necesară pentru a trata orice afecțiune dentară cu care micutul se confruntă.

 

Diferitele tipuri de tratamente pe care un medic pedodont le poate realiza:

  • Prevenirea bolilor dentare, precum și evaluarea riscului de apariție a cariilor dentare;
  • Explicarea regulilor de periaj și a importanței îngrijirii dentare adecvate;
  • Igienizare dentara corespunzatoare varstei micului pacient;
  • Tratamentul stomatologic pentru leziuni traumatice ale dinților (dinți fracturați sau avulsati)
  • Corectarea obiceiurilor vicioase (suptul degetului sau suzeta după o anumită perioadă de timp) este discutată în cadrul sedintelor;
  • Aplicarea metodelor de prevenire a cariilor dentare, cum ar fi periajul profesional, realizarea sigilărilor dentare și recomandări pentru o alimentatie sanatoasa;
  • Tratamentul cariilor dentare și a bolilor gingivale;
  • Evaluarea, diagnosticarea și recomandarea terapiei ortodontice pentru dinții incorect aliniați sau ocluzia dentară incorectă.
  • Extractiile dintilor temporari irecuperabili sau a celora care pot determina infectii ale mugurelui dintelui permanent.

Echipa noastră Artistic Dent își dorește să insufle o bună conștientizare a importanței îngrijirii dentare, încă din copilărie. Medicii noștri empatici, vor fi alături de cel mic în călătoria spre un zâmbet sănătos, curajos, de care să se bucure mereu.

Programează-te acum!

Ai încredere în Excelență & Inovație