Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Implantul dentar Straumann Pure Ceramic® – prezentare de caz

La Clinica Artistic Dent

Îți oferim tratamentul cu implant ceramic Straumann® pentru a-ți conferi un zâmbet frumos și natural. Meriți implanturi dentare de înaltă performanță și calitate, iar implanturile ceramice reprezintă o soluție estetică superioară în comparație cu implanturile tradiționale din titan.

 

 • Este important să știi că nu toate implanturile sunt create egal.

 

De-a lungul timpului, unele companii s-au remarcat prin cercetarea și inovația intensivă în domeniu, ducând la dezvoltarea implanturilor extrem de performante. Sistemul de implanturi ceramice Straumann® este rezultatul a peste 30 de ani de cercetare, dezvoltare și expertiză clinică.

 

În cadrul clinicii noastre, tratamentele cu implanturi Straumann au obținut întotdeauna rezultatele dorite. Straumann® a devenit un lider mondial în implantologie și estetică, iar implantul dentar ceramic este una dintre cele mai recente inovații ale companiei.

implant ceramic

Avantajele unui implant ceramic în comparație cu titanul

implant titan

 

 • Aspect estetic superior - datorită nuanței lor albe, implanturile ceramice nu creează umbre închise la culoare în zona gingiilor. Aceasta constituie un avantaj major în zona estetică, unde implanturile de titan pot deveni vizibile prin gingie, în special în cazul retracției gingivale.
 • Prevenirea alergiilor la titan - Alergia la titan sau la alte metale conținute în implanturile din titan nu mai reprezintă o problemă în cazul implanturilor ceramice. Corpul uman nu este adaptat să interacționeze cu metalele în mod natural.
 • Implanturile ceramice nu eliberează particule metalice în țesuturi, reducând astfel riscul apariției alergiilor sau intoleranțelor.

 

 

 

 

implant ceramic

Titan VS. Ceramic

Titanul și zirconiul (oxidul de zirconiu) sunt două materiale diferite utilizate în stomatologie pentru fabricarea implanturilor dentare. Diferențele dintre aceste materiale se reflectă în proprietățile lor fizice, estetice și biologice:

 • Compoziția: Titanul este un metal, în timp ce zirconiul este ceramică. Astfel, titanul se prezintă sub forma unui metal argintiu, în timp ce zirconiul are o culoare albă, asemănătoare cu cea a dinților naturali.
 • Estetica: Zirconiul oferă un avantaj estetic față de titan, deoarece culoarea albă a materialului ceramic este mai apropiată de aspectul dinților naturali. În cazul retracției gingivale, titanul poate deveni vizibil și poate provoca umbre întunecate la nivelul gingiilor, în timp ce zirconia nu prezintă această problemă.
 • Biocompatibilitatea: Ambele materiale sunt considerate biocompatibile, însă zirconiul poate fi o opțiune mai potrivită pentru persoanele alergice la metale sau care caută un material mai natural pentru implanturile lor dentare.
 • Rezistența la coroziune: Titanul este rezistent la coroziune, dar zirconiul are o rezistență și mai mare în acest sens. Fiind realizat din ceramică, zirconiul nu este predispus la coroziune și nu prezintă probleme legate de conductivitatea electrică sau termică.
 • Acumularea plăcii bacteriene: Unele studii sugerează că zirconiul poate avea o acumulare mai redusă a plăcii bacteriene în jurul implantului, comparativ cu titanul. Acest lucru poate contribui la prevenirea infecțiilor și a complicațiilor pe termen lung.


În ciuda acestor diferențe, ambele materiale sunt utilizate pe scară largă în stomatologie pentru implanturile dentare datorită capacității lor de a se integra bine în osul maxilar și de a oferi o bază stabilă pentru restaurări dentare. Alegerea între titan și zirconiu depinde de preferințele individuale, necesitățile estetice și medicale ale fiecărui pacient.

 

implant ceramic

Așadar...

De ce să alegi implantul ceramic?

Așadar, alegerea unui implant ceramic reprezintă o soluție excelentă pentru a-ți reda zâmbetul complet, sănătos și natural. Prin optarea pentru implanturi ceramice, te poți bucura de o estetică superioară datorită culorii albe a materialului, care se integrează armonios în cavitatea orală și nu prezintă semne vizibile în zona gingiilor, chiar și în cazul retracției gingivale.

 

De asemenea, implanturile ceramice sunt potrivite pentru persoanele alergice la metale sau care caută un material mai natural și biocompatibil. Fiind fabricate din oxid de zirconiu, aceste implanturi reduc riscul de reacții alergice și inflamații, fiind mai prietenos pentru organism.

 

Cu implanturi ceramice, nu numai că vei obține rezultate estetice remarcabile, dar și o soluție durabilă pentru înlocuirea dinților lipsă. Această opțiune te ajută să îți recâștigi încrederea în propriul zâmbet, să îți îmbunătățești calitatea vieții și să te simți din nou fericit cu aspectul tău.

 

La Artistic Dent, echipa noastră de specialiști este dedicată să îți ofere soluții excelente pentru nevoile tale dentare. Nu lăsa lipsa dinților să îți controleze zâmbetul - alege implanturile ceramice pentru a-ți reda fericirea și a te bucura din nou de un zâmbet sănătos și complet.

Vreau o programare!

Iată care sunt etapele de tratament

Tratamentul cu implant dentar se desfășoară în mai multe etape, care pot varia în funcție de starea și necesitățile individuale ale pacientului. În general, etapele pentru o intervenție cu implant dentar includ:

 • Consultația inițială: În această fază, medicul dentist va evalua starea generală a sănătății orale a pacientului, precum și starea osului maxilar. Se pot realiza radiografii și, uneori, tomografii computerizate pentru a determina dimensiunea și densitatea osului, precum și poziția exactă a structurilor adiacente, cum ar fi nervii și sinusurile.
 • Planificarea tratamentului: Pe baza evaluării inițiale, medicul dentist va elabora un plan de tratament personalizat care să răspundă nevoilor și obiectivelor pacientului. Acest plan poate include și alte proceduri, cum ar fi extracții dentare, tratamente pentru infecții sau intervenții de adiție osoasă, dacă este necesar.
 • Intervenția chirurgicală pentru plasarea implantului: În această etapă, implantul dentar este inserat în osul maxilar. Procedura se realizează sub anestezie locală sau sedare, în funcție de preferințele pacientului și complexitatea cazului. Medicul dentist va face o incizie în gingie, va pregăti osul și va plasa implantul în locul dorit.
 • Vindecarea și osteointegrarea: După plasarea implantului, este necesar un timp de vindecare care poate dura de la câteva săptămâni până la câteva luni, în funcție de starea osului și de capacitatea organismului de a se vindeca. În această perioadă, implantul se integrează în osul maxilar într-un proces numit osteointegrare, formând o legătură stabilă și durabilă.
 • Conexiunea bontului protetic și plasarea coroanei: Odată ce implantul s-a integrat cu osul, medicul dentist va plasa bontul protetic, care va servi drept conexiune între implant și coroana dentară. În cele din urmă, coroana, puntea sau proteza va fi confecționată și ancortă, finalizând astfel procesul de restaurare a dintelui.

 

 

 

 

 

Discută cu medicul!

Dr. Sorin Găgeanu

Mentor al Implantului Straumann® România

 

Cu o viziune inovatoare și orientată spre pacient, Dr. Găgeanu își propune să redefinească stomatologia prin punerea accentului pe prevenția orală și pe abordarea integrată a sănătății orale. Astfel a fost creată lumea Artistic Dent.

 

De-a lungul anilor, Dr. Găgeanu și-a consolidat expertiza și reputația în domeniul implantologiei dentare, inserând și protezând peste 1000 de implanturi Straumann®. Astfel, el a devenit unul dintre cei doi mentori ai sistemului de implanturi Straumann® în România, fiind recunoscut pentru competențele sale de către compania de prestigiu la nivel mondial.

 

Pentru a se menține la curent cu cele mai recente tehnici și inovații în stomatologie, Dr. Găgeanu a participat la numeroase conferințe și cursuri de instruire organizate de firma Straumann®, atât în România, cât și în străinătate. Acest angajament față de dezvoltarea profesională continuă îi permite să ofere pacienților săi cele mai avansate și eficiente soluții în materie de implanturi dentare.

 

Vreau o programare!

Un caz stomatologic - toate informațiile de care ai nevoie

Acum, există posibilitatea inserării unui astfel de implant dentar ceramic și în București!

 

Mai jos vă este prezentat un caz rezolvat la clinica Artistic Dent de către Dr. Sorin Gageanu, pacientul fiind chiar eu. Caz care a beneficiat de două implanturi dentare ceramice inserate.

 

Diagnostic: anodonție (lipsa mugurelui dentar) de ambii incisivi laterali superiori cu migrarea dinților vecini spre închiderea spațiului existent.

 

(Știați că ...? După dispariția mugurilor dentari ai molarilor de minte, deoarece nu mai avem nevoie de ei pentru că mâncarea este din ce în ce mai rafinată, următorii care vor dispărea din codul nostru genetic sunt incisivii laterali superiori. Persoanele care nu au nici molari de minte și nici incisivi laterali superiori sunt considerate a fi din punct de vedere organic în topul evoluției).

 

implant dentar Straumann, clinica stomatologica Artistic Dent Bucuresti

 

Etapa 1: Deoarece lipsa incisivilor laterali a dus la migrarea masivă a dinților și la dezvoltarea unei ocluzii (mușcături) nefuncționale, primul pas a fost alinierea dinților și crearea de spațiu pentru implanturi folosind un aparat ortodontic, aplicat atât pe dinții de sus cât și pe dinții de jos.

 

Etapa 2: După îndepărtarea aparatului ortodontic de pe arcada dentară superioară s-a efectuat computer tomograf pentru a vedea dimensiunea și calitatea osului în care vor fi inserate implanturile și apoi scanarea 3D a dinților. Cu ajutorul unui program software s-a simulat poziția în os a implanturilor, în funcție de dimensiunea osoasă și în funcție de poziția în care se vrea inserat astfel încât să se obțină estetica maximă. După simulare, cu ajutorul unei imprimante 3D, s-a creat un ghid chirurgical care, în etapa operatorie, transpune informația din simulator în gura pacientului, implanturile fiind inserate exact în aceeași poziție ca în program.

 

implant dentar Straumann, clinica stomatologica Artistic Dent Bucuresti

 

Etapa 3: Inserarea implanturilor. Intervenție foarte ușoară și netraumatizantă datorită anestezicului de ultimă generație folosit și datorită ghidului chirurgical care a ușurat foarte mult munca medicului, scurtând semnificativ timpul intervenției. Timpul de lucru total a fost de aproximativ 30 de minute. După inserarea implanturilor dentare s-au aplicat cape (capacele) de vindecare gingivală.

 

implant dentar Straumann, clinica stomatologica Artistic Dent Bucuresti

 

Etapa 4: Protezarea provizorie. În cazul meu am ales temporizarea aplicării de dinți provizorii pe implant deoarece în unele cazuri mai complexe e nevoie de mai mult timp de vindecare a gingiei, însă la majoritatea cazurilor dinții provizorii se pot face și a doua zi.

 

implant dentar Straumann, clinica stomatologica Artistic Dent Bucuresti

 

Etapa 5: După ce dinții provizorii și-au îndeplinit rolul de a modela gingia în jurul implantului dentar, așa cum ne-o dorim pentru viitorii dinți definitivi, urmează etapa de amprentare și transferul în laboratorul de tehnică dentară unde vor fi construite coroanele integral ceramice. După amprentă, până la finalizarea de către tehnicianul dentar a coroanelor dentare, s-au aplicat înapoi pe implanturile dentare ceramice coroanele provizorii.

 

Etapa 6: În această etapă se vor proteza implanturile cu dinții definitivi.

 

implant dentar Straumann, clinica stomatologica Artistic Dent Bucuresti

 

Etapa 7: Monitorizarea implanturilor prin controale periodice și igienizare dentară odată la 6 luni.

 

Voi reveni cu poze din 5 în 5 ani.

 

Sper că am reușit să vă redau încrederea și curajul prin prezentarea cazului meu.

 

implant dentar Straumann, clinica stomatologica Artistic Dent Bucuresti

 

Cu stimă și respect,


Dr Florin Popastate

Vreau o schimbare! Vreau o programare!

Găsește-ți răspunsurile printre curiozitățile pacienților

 • Care este durata de vindecare după plasarea unui implant dentar ceramic?

Durata de vindecare după plasarea unui implant dentar ceramic poate varia în funcție de diferiți factori, cum ar fi starea generală a sănătății orale a pacientului, densitatea și calitatea osului, precum și capacitatea individuală de vindecare a organismului. În general, perioada de vindecare necesară pentru ca implantul să se osteointegreze în osul maxilar variază de la câteva săptămâni până la câteva luni.

 

Este important să menționez că în timpul perioadei de vindecare, medicul dentist poate recomanda evitarea anumitor alimente dure sau fibroase și evitarea fumatului pentru a favoriza procesul de vindecare. De asemenea, în această perioadă, pacientul poate primi o proteză temporară pentru a nu rămâne fără dinte și pentru a asigura o estetică acceptabilă.

 

După finalizarea procesului de osteointegrare, medicul dentist va trece la etapa de conexiune protetică și plasarea coroanei, punții sau protezei. Acest moment poate fi diferit de la caz la caz, dar în cele din urmă, rezultatul va fi un zâmbet complet și sănătos, cu o funcționalitate optimă a implantului ceramic.

 

 • Este mai costisitor un implant ceramic în comparație cu unul din titan?

În general, implanturile dentare ceramice pot fi mai costisitoare în comparație cu cele din titan. Motivul constă în faptul că materialele ceramice, precum zirconia, sunt mai dificil de prelucrat și necesită tehnologii de fabricație mai avansate. De asemenea, ceramica oferă avantaje estetice superioare și este considerată o alternativă mai biocompatibilă, ceea ce poate contribui la costul suplimentar.

 

Cu toate acestea, este important să ții cont de faptul că prețul unui implant dentar nu trebuie să fie singurul factor care să dicteze alegerea între un implant ceramic și unul din titan. Ar trebui să discuți cu medicul dentist despre opțiunile disponibile și să analizezi avantajele și dezavantajele fiecărei variante în funcție de nevoile și așteptările tale specifice înainte de a lua o decizie.

 

Investiția într-un implant dentar ceramic poate fi justificată de beneficiile pe termen lung pe care le oferă, cum ar fi aspectul estetic superior, biocompatibilitatea crescută și absența riscului de alergie la metale. Aceste caracteristici pot fi esențiale pentru mulți pacienți în căutarea unei soluții de înlocuire a dinților cât mai naturale și sănătoase posibil.

 

 • Pot fi utilizate implanturile ceramice în toate cazurile clinice sau există situații în care acestea nu sunt recomandate?

Implanturile ceramice pot fi utilizate în majoritatea cazurilor clinice, însă pot exista situații în care medicul dentist ar putea recomanda utilizarea unui implant din titan în locul unui implant ceramic.

 

Unele cazuri clinice în care implanturile ceramice ar putea fi mai puțin recomandate includ:

 • Pacienți cu densitate și calitate scăzute a osului: Implanturile din titan ar putea fi mai potrivite în unele cazuri datorită capacității lor mai mari de osteointegrare și flexibilității materialelor.
 • Intervenții complexe sau multiple: În cazul intervențiilor complexe care implică mai mulți dinți sau necesită proceduri suplimentare precum ridicarea sinusului sau grefa osoasă, medicul dentist ar putea recomanda utilizarea unui implant din titan datorită robusteții și a experienței mai vaste în utilizarea acestor implanturi.
 • Condiții medicale specifice: În cazul unor pacienți care prezintă anumite condiții medicale sau care iau medicamente care afectează vindecarea, medicul dentist ar putea recomanda utilizarea unui implant din titan datorită ratei de succes mai mari în aceste situații.

Este important să discuți cu medicul dentist despre opțiunile disponibile și să analizezi avantajele și dezavantajele fiecărei variante în funcție de nevoile și situația ta specifică înainte de a lua o decizie. Medicul dentist este cel mai în măsură să recomande tipul potrivit de implant dentar pentru cazul tău și să se asigure că primești tratamentul cel mai eficient și sigur pentru sănătatea ta orală.

 

 • Cum se compară rata de succes a implanturilor ceramice cu cea a implanturilor din titan?

Rata de succes a implanturilor ceramice și a celor din titan este comparabilă în multe cazuri, cu ambele tipuri de implanturi având rate de succes ridicate, în general peste 90-95%. Rezultatele pot varia în funcție de tehnica de plasare a implantului, calitatea și densitatea osoasă, precum și de experiența medicului dentist.

 

Implanturile din titan au o istorie mai lungă de utilizare în stomatologia implantară și sunt considerate standardul de aur datorită osteointegrării excelente și a durabilității pe termen lung. Cu toate acestea, implanturile ceramice, în special cele realizate din zirconiu, au câștigat popularitate în ultimii ani datorită avantajelor estetice și biocompatibilității crescute.

 

Pe măsură ce studiile și cercetările continuă să fie realizate în domeniul implanturilor ceramice, se așteaptă o creștere a înțelegerii privind rata de succes a acestor implanturi și evoluția lor pe termen lung. În prezent, implanturile ceramice au arătat rezultate promițătoare în cazurile în care au fost utilizate corect și în funcție de indicațiile potrivite.

Ai alte întrebări? Vorbește acum cu noi!

implant ceramic

Concluziile de astăzi:

implant dentar Straumann, clinica stomatologica Artistic Dent Bucuresti

 

Până nu demult, în România, singura metodă de tratament implantar era inserarea de implanturi dentare metalice din titan. Deoarece culoarea unui implant dentar clasic din titan este gri, în unele cazuri, acesta nu reușește să satisfacă cerințele estetice date de complexitatea cazului sau de nevoile pacientului.

 

În ultimii ani cerințele estetice sunt din ce în ce mai mari și astfel, după 12 ani de cercetare, compania elvețiană Straumann® a venit cu o soluție cel puțin la fel de bună ca implantul de titan și anume implantul dentar ceramic alb, fără metal, Straumann Pure Ceramic®.

 

implant Straumann, clinica stomatologica Artistic Dent Bucuresti

 

Implantul dentar ceramic simulează foarte bine culoarea naturală a dintelui. Deoarece este un implant 100% fără metal, acesta poate fi inserat în special la pacienții care își doresc rezultate estetice maxime, la pacienții cu diabet, la cei care nu își doresc metal în cavitatea bucală sau la pacienții care suferă de anumite alergii la unele metale.

 

Ceramica zirconică este un material rezistent și a fost folosit de-a lungul anilor în operații ortopedice, dar și în cazul pacienților ce suferă de osteoporoză, rata de succes fiind una extrem de ridicată.

 

Principalul motiv pentru care folosim implantul dentar ceramic Straumann® este înlocuirea unui dinte lipsă din față, cu multiple avantaje:

 • nu transpare prin gingie culoarea gri ca la implanturile clasice de titan,
 • nu se eliberează ioni metalici care pot colora gingia în timp,
 • dată cu retracția fiziologică a gingiei, din cauza înaintării în vârstă, implantul ceramic fiind alb, fără metal, se va vedea ca orice dinte natural!

 

Printre calitățile pentru care am ales să folosim și să recomandăm acest implant dentar ceramic Straumann® ca și opțiune de tratament se numără:

 • Este rezultatul a 12 ani de cercetare,
 • În prezent există peste 80.000 de implanturi Straumann Pure Ceramic inserate cu succes,
 • Conține 100% ceramică zirconiă, fără metal sau plastic,
 • Nu există riscul de oxidare sau coroziune,
 • Datorită aderenței mai mici a bacteriilor se va observa și o scădere semnificativă a plăcii bacteriene,
 • Are o rată de succes de peste 98%,
 • Fiecare implant produs, înainte de a fi ambalat, este testat și supus la o forță mai mare decât cea mai puternică mușcătură umană,
 • Există mai multe variante de implant pentru dinții din față, cât și pentru dinții laterali – implant de tip monobloc (implant și bont dintr-o singură bucată) pentru dinții din față și implant și bont din ceramică separat, înșurubabil,
 • Tehnologia revoluționară a suprafeței implantului ceramic ZLA care oferă o osteointegrare cel puțin la fel de bună ca a implanturilor de titan, în jurul căreia se formează o micro-circulație sanguină asemănătoare dintelui natural.

 

Există și contraindicații ale inserării implantului dentar Straumann Pure Ceramic®, iar acestea sunt:

 • Dezvoltarea incompletă atât a mandibulei, cât și a maxilarului,
 • Abuzul de medicamente și alcool,
 • Pacienții ce prezintă alergii la componentele materialului.

 

Indicațiile privind îngrijirea implantului dentar Straumann Pure Ceramic® sunt asemănătoare îngrijirii unui dinte natural. Așa cum dinții naturali au nevoie de igienizare dentară și control periodic odată la 6-12 luni, la fel și implanturile dentare trebuie ținute sub observație de către medicul stomatolog. Pentru întreținerea implanturilor dentare ceramice este nevoie de aparatură și substanțe speciale. Acasă, este necesar un periaj corect însoțit de mijloace auxiliare de curățire (ață dentară, periuțe interdentare, apă de gură fără alcool, folosită ocazional).

Nu uita: Clinica Artistic Dent realizează tratamente de implantologie avansată, cu materiale moderne, într-un mediu liniștitor și prietenos, cu maxim de confort și eficacitate, pentru implanturi durabile, cu rezultate foarte estetice.

Vino să ne cunoști!

Iată ce am făcut pentru pacienții noștri

 

implant ceramic, implanturi ceramice

 

implant ceramic, implanturi ceramice