Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Ortodonție

Ortodonția este o ramură a stomatologiei care se ocupa de corectarea anomaliilor dento-maxilare. Mai exact, îmbunătățeste raportul dintre arcadele dentare și modifica pozitia dintilor astfel incat sa se realizeze o armonie intre dinti, arcadele dentare si articulatia temporo-mandibulara. Scopul final este de a obține un zâmbet perfect, sanatos, functional si fara dureri articulare.

 

Malocluziile dentare se caracterizează prin nealinierea dintre dinții celor două arcade, care au repercusiuni atât estetice (aspect nefavorabil al zâmbetului sau al feței), cât și funcționale (masticație, vorbire).

 

Poziția incorectă a dinților, contribute mai mult la formarea plăcii bacteriene, care este una dintre cauzele apariției cariilor dentare și a bolilor parodontale.

 

  • Ce ar trebui să știi:

Ca prim pas în realizarea tratamentul ortodontic este consultația de specialitate. Importanța acesteia este susținută de nevoia medicului de a examina pacientul și de a observa dacă este, cu adevărat, nevoie de un asemenea tratament sau există alte variante pentru dumneavoastră.

 

Următorul pas este realizarea planului de tratament. Scopul acestuia este de a elimina neînțelegerile și a oferi o imagine mai clară asupra tratamentul ortodontic.

 

Înainte de montarea aparatului dentar se efectuează igienizarea dentară profesională, constant in detartraj cu ultasunete, air flow și un periaj profesional, pentru a îndepărta tartrul și placa bacteriană, cu scopul de a pregăti suprafețele dentare pentru primirea brackeților. Aparatul dentar este plasat într-o singură ședință care durează aproximativ o oră.

 

Respectarea controalelor periodice este esențială pentru reușita tratamentului cu aparat dentar. În cadrul acestor ședințe, medicul stomatolog va observa evoluția și precizia tratamentului.

 

Aparatul dentar Invisalign este, fără îndoială, unul dintre cele mai eficiente aparate dentare disponibile. Datorită atenției sporite a oamenilor față de estetică, a devenit opțiunea ideală pentru un zâmbet frumos, chiar și în timpul tratamentului ortodontic.

 

Aparatele Invisalign sunt create cu ajutorul tehnologiei 3D și pot afișa etapele prin care veți trece pe parcursul tratamentului și aspectul final al dinților dumneavoastră.

Clinica Artistic Dent pune la dispoziție soluții ortodontice pentru orice tip de anomalii dentare cu care te confrunți. Aparatul dentar mobil sau fix, Invisalign, metalic, ceramic sau din safir, îți pot reconstrui zâmbetul, conferind aspectul estetic plăcut și funcționalitatea.

Programează-te acum!

Ai încredere în Excelență & Inovație