implant-cover

Un implant dentar este un dispozitiv metalic care se insera in grosimea osului alveolar in scopul inlocuirii radacinii unui dinte natural lipsa. Implantul dentar reprezinta tratamentul recomandat in cazul pierderii dintilor si poate asigura suport pentru intreaga dantura sau partial.

Aceasta procedura face parte din categoria procedurilor proteticii dentare, dar poate fi incadrata si in domeniul esteticii dentare.

Implantul dentar poate fi inserat imediat dupa extractia dintelui “problema” sau dupa ce locul extractiei s-a vindecat printr-o interventie chirurgicala, realizata de catre medicul specialist. Odata acceptat, implantul preia functia radacinii dentare. Acceptarea implantului presupune formarea si consolidarea legaturii dintre suprafata implantului si tesutul osos. Dupa o perioada, necesara integrarii in os, implantului i se ataseaza urmatoarea component, respective bontul protetic. Acum ca implantul substituie radacina dintelui, medicul poate cimenta coroana protetica, puntea sau proteza ce va inlocui dintele/dintii naturali.

Ce implante dentare putem folosi?

Exista numeroase tipuri de implante dentare concepute de diferite brand-uri, insa fiecare dintre noi vom folosi tipul de implant corespunzator nevoii noastre, implant recomandat de medical specialist. Iata o clasificare a implantelor dentare, clasificare care ne va ajuta sa intelegem cum functioneaza aceste dispozitive si sa optam, pentru a obtine rezultatul cel mai bun si dorit. Implantele pot fi:

  • Implante endoosoase, care sunt inserate in grosimea oaselor maxilare;
  • Implantul subperiostal, consta in inserarea unui cadru metalic in osul maxilar,sub tesutul gingival.
  • Implantul intraosos consta in inserarea unei bucati de titan in osul maxilar. Este cel mai utilizat tip de implant dentar.
  • Implantul submucos.

Este o procedura dureroasa?

Pentru aceasta interventie se utilizeaza anestezic local (injectabil) astfel ca nu veti simti durere ci doar un mic discomfort, o presiune in timpul interventiei chirurgicale. Se poate administra complemerntar si o inhalosedare, pentru a obtine o stare cat mai confortabila.

Dupa disparitia efectului anestezicului fiecare pacient va simti diferit interventia chirurgicala in functie de toleranta individualala la durere si de numarul de implante inserate. Dupa aceasta procedura, gingiile vor fi mai sensibile, mai umflate si vor fi dureri usoare de maxilar sau mandibula.

Medicamentele pentru durere, antiinflamatoarele, sunt prescrise imediat dupa interventia chirurgicala. In anumie situatii este prescris si un tratament pe o perioada de 7 zile cu antibiotice si antiinflamatoare.

Candidatul ideal

Sanatatea este un factor mult mai important decat varsta, si daca sunteti suficient de sanatos pentru a vi se extrage un dinte, probabil ca sunteti destul de sanatos si pentru a beneficia de un implant dentar.

Aceasta procedura chirurgicala poate fi contraindicata in cazul anumitor boli cronice (diabet insulinodependent, leucemie, reumatism poliarticular , afectiuni grave ale inimii, ficatului, rinichilor, splinei), in cazul unor infectii precum sifilis, TBC, SIDA, actionomicoze deoarece pot avea un raspuns slab la vindecarea leziunilor chirurgicale, in cazul unor boli ale sistemului osos fiindca exista un risc prea mare ca implantul sa dea gres din cauza osteointegrarii slabe.

De asemenea aceasta procedura este contraindicata in cazul pacientilor care au urmat tratamente cu afectarea starii generale (iradieri, tratamentul citostatic, tratament cu corticoizi, tratament cu anticoagulante pe o perioada îndelungata),in cazul cancerului de maxilar sau mandibula. Sunt si contraindicatii locale temporare, care sunt date de aftele bucale, leziuni odontale (carii netratate), leziuni parodontale, sinuzitele maxilare, igiena orala deficitara, resturi radiculare incluse in os.

Chirurgia implantologica este contraindicata gravidelor, pentru ca poate necesita administrarea unor medicamente ce dau complicatii in sarcina.

Medicii nostri specialisti vor determina daca sunteti sau nu apt pentru implanturi dentare, dupa o evaluare atenta a tuturor testelor specifice (analize de sange , radiografii speciale) si istoricului dumneavoastra dentar.

Rata de succes a unui implant dentar depinde într-o mare măsură de igiena cavităţii bucale. Persoanele mai neglijente în această privinţă nu ar trebui să recurgă la el.

Platim putin sau preferam calitatea atunci cand dorim un bun rezultat?

Pretul unui implant dentar este influentat de o multitudine de factori care nu depind intotdeauna de medical specialist sau de noi insine. Dupa un prim consult medicul dentist ne poate estima un pret insa dupa o consultatie amanuntita si dupa analiza radiografiilor special pretul unui implant se poate modifica fiindca pot aparea situatii neprevazute, cum ar fi, aditia de os (atunci cand osul natural nu este siuficient se insera os artificial), sinuslift (aditia de os in sinusul maxilar), leziunile odontale (atunci cand avem carii netratate inserarea implantelor dentare va fi amanata pana se vor rezolva aceste afectiuni dentare). Aceste situatii neprevazute pot modifica substantial pretul un implant dentar de aceea indicat este sa va prezentati la medicul stomatolog , sa cereti toate informatiile despre aceasta procedura si sa stabiliti impreuna cu acesta un plan de tratament.

Brand-ul care concepe implantul dentar si medicul specialist care realizeaza aceasta procedura reprezinta factori esentiali atunci cand vorbim despre pret. Calitatea si siguranta implantului sunt foarte importante in reusita, rezistenta si in special in longevitatea noului dinte “artificial”.

Clinica noastra lucreaza cu brand-ul numarul unu in domeniul implanturilor dentare din lume, Grupul STRAUMANN din Elvetia. Primele implanturi dentare au fost dezvoltate de Institutul Straumann in 1974, iar in prezent implanturile dentare Straumann sunt fabricate in Europa si in SUA. Pretul unui implant dentar Straumann poate varia in functie de necesitatea fiecaruia dintre noi.

Clinica ArtisticDent va ofera o gama variata de implanturi dentare Straumann, pretul fiind calculat in functie de tipul de implant utilizat. Medicul nostru implantolog este mentorul Straumann in Romania.

Durata de viata a implanturilor dentare

Clinica noastra garanteaza pentru implanturile dentare cu care medicii nostri lucreaza, cel putin 10 ani in conditiile unei foarte bune igiena dentara si a controalelor periodice la clinica noastra.

Inapoi
Programeaza-te acum!