Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Coroane zirconiu – zâmbet perfect cu restaurări estetice

 

Protetica prin coroane dentare zirconiu este considerată vârful esteticii dentare în protetică. Zirconiul utilizat în stomatologie este oxidul de zirconiu, care a fost stabilizat cu adăugarea de oxid de ytriu.

 

Zirconiul este o ceramică albă foarte dură, care se prezintă sub formă de blocuri solide de diferite forme și dimensiuni. Pentru procesare, este nevoie de sisteme informatice sofisticate (sisteme CAD / CAM).

 

Ce este zirconiul?


Zirconiul este elementul chimic cu numărul atomic 40 și simbolul „Zr” în tabelul periodic. Este cunoscut pentru duritatea sa, rezistent la coroziune și diverse alte proprietăți similare oțelului.

 

Nu poate fi găsit în stare pură în natură. Totuși, acesta poate fi obținut printr-un proces fizico-chimic complex. În tabelul periodic al elementelor, este situat lângă Titan (Ti), iar proprietățile lor sunt foarte similare.

Caracteristici și beneficii ale zirconiului

 

 

  • Zirconiul este un material recent utilizat în stomatologie, care a revoluționat acest domeniu medical. Datorită calităților sale excepționale, poate fi utilizat în diverse scopuri.
  • Zirconiul este utilizat din ce în ce mai mult în chirurgia protezelor pentru urechi, degete, șolduri, articulații artificiale.
  • Zirconiul este extrem de durabil și puternic. Este practic cel mai puternic material folosit în stomatologie până în acest moment.
  • Deoarece este o ceramică albă cu caracteristici de transluciditate foarte bune, restaurările din zirconiu sunt extrem de estetice, neconținând conțin niciun metal în structura lor.
  • Structura miezului de zirconiu poate fi stratificată cu porțelan estetic pentru a crea culoarea finală și forma dintelui.
  • Similar cu aurul, este biocompatibil, foarte bine tolerat de organism, nu are efecte alergice și, deoarece nu este un metal, nu se corodează niciodată.
  • Deoarece sunt executate de sisteme informatice, protezele pe bază de zirconiu sunt extrem de precise.
  • Atât materialul în sine, cât și echipamentele de procesare necesare conduc la un cost final ridicat, dar pe măsura beneficiilor.
  • Restaurările din zirconiu necesită o pregătire minimă a dintelui, ceea ce înseamnă că se păstrează mai mult dinte original. Acest lucru este util dacă coroana trebuie îndepărtată.
  • O alegere bună dacă ești în căutarea unei coroane puternice, de lungă durată și atrăgătoare din punct de vedere vizual. Aceste coroane zirconiu sunt ideale pentru acoperirea semnelor de deteriorare sau pătare, precum și pentru a ajuta la menținerea funcției dintelui.

Cum utilizăm zirconiul în stomatologie – coroane zirconiu

 

 

  • Material de bază pentru restaurări dentare;

Aproape orice tip de restaurare protetică fixă ​​poate fi realizată folosind porțelan combinat cu zirconiu. Structurile de genul coroane zirconiu sunt extrem de durabile și rezistente și au o estetică excelentă.

 

  • Restaurări complete de zirconiu

Deoarece rezistența la adeziune a porțelanului stratificat combinat cu zirconiu nu este atât de puternică, coroanele și punțile dentare pot fi construite în întregime din ceramică de zirconiu, fără porțelan estetic stratificat deasupra.

 

Restaurările vor avea o culoare albă și sunt indicate în principal în zone în care cerințele estetice sunt extrem de mari.

 

  • Implanturi dentare


În mod normal, implanturile dentare sunt realizate din aliaje de titan. Bonturile atașate implanturilor pot fi prefabricate din zirconiu, iar coroanele dentare poate fi reconstituite prin coroane zirconiu.

 

Pentru cele mai bune rezultate estetice, protezele fixe pe implanturi vor avea, de asemenea, o structură de zirconiu. În acest fel, întreaga reconstrucție a implantului va fi lipsită de metal.

Clinica Artistic Dent îți pune la dispoziție restaurări de o estetică deosebită, pentru un zâmbet perfect, care pare a fi așa de o viață!

 

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.