Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Igienizare dentară – chiar este utilă

 

Previi sau tratezi?

 

A merge la dentist o dată la 6 luni, pentru o procedură de igienizare dentară, este o parte crucială a menținerii sănătății dentare.

 

Cea mai frecventă afecțiune în plan mondial este caria dentară. Cu toate acestea, oamenii încă găsesc scuze pentru a evita să vadă regulat medicul dentist.

 

Unele dintre scuzele obișnuite pentru evitarea medicului dentist includ costul și frica. Alții se luptă să găsească o clinică bună. Restul au menționat lipsa de timp sau incapacitatea de a respecta ora programării.

 

Deși aceste motive pot fi autentice, ele expun oamenii la consecințe nefaste.

 

Pentru că prevenția este simplă, nedureroasă, rapidă și foarte puțin costisitoare, în comparație cu tratarea afecțiunilor orale deja instalate.

 

Este posibil să folosești cea mai bună pastă de dinți din lume. Cu toate acestea, acest lucru nu înlocuiește consultul medical specializat.

 

Dar totuși, procedura de igienizare dentară chiar utilă? În cele ce urmează, îți detaliem 5 avantaje majore ale acestui tratament profilactic.

Detectarea timpurie a problemelor dentare

 

 

Ultimul lucru pe care și-l dorește cineva este să se trezească într-o zi cu dureri dentare intense. Igienizarea regulată permite dentistului să vă inspecteze dinții și să identifice problemele încă din stadiu incipient. Se vor detecta astfel și trata la timp gingivita, cariile, fracturile și obturațiile pierdute sau rupte.

 

Igienizare dentară – menținerea unor gingii sănătoase

 

Din păcate, bacteriile se formează în spațiile subgingivale, dintre dinți și gingii. Această acumulare a plăcii bacteriene conduce la gingivită, care în timp, provoacă inflamație, sensibilitate și sângerare.

 

Astfel, curățarea profesională regulată a dinților elimină această acumulare de placă și evită apariția gingivitei. Îndepărtarea tartrului și plăcii bacteriene vă va împrospăta și respirația.

 

Îndepărtarea petelor de pe dinți și albirea ușoară

 

Igiena dentară deficitară poate duce la îngălbenirea dinților, ca urmare a acumulării plăcii bacteriene. Alimentele, consumul de tutun și cofeina sunt cauze frecvente ale petelor de pe dinți.

 

Igienizarea profesională îndepărtează petele încăpățânate de pe suprafața dinților. Dinții cu aspect curat îți vor oferi un zâmbet mai bun și mai încrezător.

Prevenirea pierderii dinților, prin igienizare dentară regulată

 

 

Nerespectarea igienei orale și netratarea cariilor poate duce la pierderea dinților. Bacteriile vor pătrunde prin smalț și vor ajunge la canalul radicular. Deși poate fi posibil să salvați dintele în unele cazuri, alte cazuri necesită îndepărtarea acestuia.

 

Dinții pot fi pierduți si ca urmare a bolii parodontale. Lăsată netratată, gingivita evoluează în parodontoză, ducând la simptome precum mobilitate dentară, durere la mestecat, respirație urât mirositoare și, în final, la pierderea dinților.

 

Poți păstra dinții în viață cât mai mult, respectând cu strictețe regulile de igienă orală. Pierderea dinților nu este la fel de răspândită ca în trecut, deoarece din ce mai mulți pacienți aplică măsurile de profilaxie orală.

 

Gingivita chiar poate duce la pierderea dinților. Există o concepție greșită potrivit căreia doar persoanele în vârstă și-ar putea pierde dinții datorită parodontozei, dar boala parodontală poate apărea și la persoane mai tinere.

 

Protejarea împotriva altor boli ale corpului

 

Abordarea holistică a tratamentului stomatologic are ca bază faptul că toate problemele de sănătate ale corpului au legătură unele cu altele. Ca atare, se pune în epoca modernă accentul pe legătura dintre sănătatea bucală și sănătatea generală.

 

De exemplu, oamenii de știință cred că boala parodontală poate provoca boli de inimă. Inflamațiile din cavitatea orală pot duce la inflamarea vaselor de sânge. La rândul lor, acest fapt crește tensiunea arterială, ceea ce sporește riscul unui atac de cord.

 

Bolile cavității orale au mai fost asociate cu diabetul și cu boala Alzheimer.

 

Prin igienizarea dentară profesională, poți reduce la minim șansele de a dezvolta carii.

 

Chiar și atunci când te speli pe dinți corect și folosești ața dentară în mod regulat, este totuși posibil ca acumularea plăcii să se producă, în locuri ascunse. Placa este acidă și lipicioasă. Poate fi ușor să ratezi astfel de zone, deoarece aderă la dinți și erodează smalțul fără să observi. Acest fapt necesită proceduri specializate.

 

Igienizările dentare regulate ajută la eliminarea bacteriilor cauzatoare de infecții care pot duce la afecțiuni orale, prelungind astfel durata de viață a dinților.

Artistic Dent este aliatul tău în lupta cu afecțiunile care îți amenință dinții zi de zi !
Programează-te chiar acum pentru o igienizare dentară profesională, pentru un zâmbet sănătos și strălucitor!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.