Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Ce este detartrajul dentar?

 

Ai fost informat că ai nevoie de un detartraj dentar, sau ai auzit de acest tratament de la un prieten? Este posibil să ai o mulțime de întrebări.

 

Te invităm să consulți acest articol care explică ce este detartrajul dentar și de ce este necesar. De asemenea, poți obține informații de la medicii noștri, în cadrul unei igienizări dentare.

 

De ce detartraj dentar?

 

Detartrajul dentar este singura modalitate de a scăpa complet de acumularea de tartru. Periajul și folosirea atei dentare nu vor îndepărta tartrul, deoarece tartrul este o substanță dură care a fost calcificată pe suprafața dinților (și chiar sub gingii) și trebuie să fie răzuită sau îndepărtată cu ultrasunete.

 

Tartrul este format din placa bacteriană de pe dinți care nu a fost îndepărtată timp de minim 24 de ore. Placa este o peliculă lipicioasă, incoloră, formată din de bacterii și se formează atunci când restul de particule alimentare din dinți se amestecă cu bacteriile din gură. Când acest amestec se întărește, se transformă într-o substanță gălbuie numită tartru.

 

Profilaxia orală implică efectuarea unui consult și unei igienizări dentare profesionale o dată la șase luni.

 

Tu de când nu ai mai fost la un consult stomatologic? Programează-te acum la Artistic Dent și vei beneficia de stomatologie de calitate.

 

O igienizare este menită să îndepărteze placa, tartrul și petele de pe suprafața dintelui. Măsurile potrivite de profilaxie orală îți vor menține dinții și gingiile sănătoase.

 

Dacă ai simptome de boală parodontală, este posibil să ai nevoie de un detartraj subgingival.

 

Deși o bună igienă orală corectă și regulată, constând în periaj și utilizarea aței dentare și a apei de gură te va ajuta cu adevărat să ai dinții puternici și gingiile sănătoase, nu este întotdeauna posibil să ții tartrul la distanță.

Acesta este motivul pentru care este important ca detartrajul dentar să fie efectuat în mod regulat, de către un dentist sau un igienist dentar.

 

Ce este detartrajul dentar?

 

Detartrajul este procesul prin care este îndepărtat tartrul acumulat pe dinți, cu ajutorul unui instrument manual sau al unui dispozitiv cu ultrasunete.

 

Mulți stomatologi folosesc ambele dispozitive pentru a scăpa complet de tartru, în special în zonele greu accesibile și sub linia gingiei. Dacă dinții și gingiile sunt sănătoși, detartrajul dentar este de obicei nedureros și veți simți imediat și vei observa rezultate pozitive.

 

Există două tipuri de instrumente de pentru detartraj și unii stomatologi sau igieniști dentari pot folosi ambele:

 

  • Detartraj cu instrumente de mână. Medicul dentist va folosi un instrument special și o chiuretă dentară pentru a îndepărta manual placa și tartrul dentar.
  • Detartraj cu instrumente cu ultrasunete. Instrumentele de curățare cu ultrasunete îndepărtează placa de pe dinți cu un vârf metalic vibrant, care îndepărtează tartrul și pulverizează apă pentru a spăla dintele și pentru a menține vârful rece.

 

Dacă este necesar detartrajul subgingival, se va utiliza anestezic local și poate necesita mai multe ședințe de tratament.

 

Detartrajul dentar este o procedură de prevenție a afecțiunilor orale, precum cariile și boala parodontală. Echipa Artistic Dent îți stă la dispoziție cu proceduri moderne de igienizare dentară profesională, ce includ detatrajul ultrasonic și procedura Air Flow.

 

Prevenția este mai favorabilă decât orice tratament. Contactează-ne pentru o programare la igienizare dentară profesională și zâmbetul tău va străluci de sănătate!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.