Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

De ce aleg implanturi de zirconiu pe incisivii centrali?

Ce trebuie să știi despre implanturile de zirconiu?

Implanturile dentare au revolutionat domeniul stomatologiei, oferind soluții durabile și estetice pentru înlocuirea dinților lipsă. În timp ce titanul a fost mult timp standardul în implantologie, implantul de zirconiu a apărut ca o alternativă atractivă, în special pentru zona frontală a gurii. Află de ce este atât de apreciat și ce avantaje aduce!

De ce zirconiu? Povestea unui expert:

Salutări,

 

Eu sunt Dr. Sorin Gageanu.

Cu o carieră dedicată stomatologiei și cu peste 14 ani de experiență ca implantolog Straumann, am explorat nenumărate opțiuni pentru pacienții mei. Totuși, a ieșit în evidență o opțiunea supremă: implant zirconiu.

 

 

Cazul pe care vreau să vi-l prezint astăzi este acela al unei paciente ce avea nevoie de înlocuirea incisivilor centrali. Decizia a fost una simplă: am optat pentru implant zirconiu. De ce?

 

Recuperarea după implant dentar cu zirconiu este rapidă, așa cum am observat în cazul pacientei noastre. În doar două săptămâni, coroanele provizorii erau adaptate perfect situației vindecate.

 

După cinci luni, odată cu vindecarea osoasă, coroanele ceramice definitive au fost montate peste implanturile de zirconiu.

 

Ceea ce face cu adevărat diferența în alegerea dintre titan și zirconiu este estetica. Dacă gingia se retrage, implantul de zirconiu oferă o apariție albă și naturală, spre deosebire de culoarea metalică a titanului.

 

După încă 2 luni de cimentare provizorie a coroanelor definitive, m-am asigurat că funcțional, estetic și ocluzal totul este perfect, coroanele ceramice au fost cimentate definitiv peste implant zirconiu Straumann Pure Ceramic.

 

 

Răspunsul la întrebarea: de ce aleg un implant de zirconiu în fața unuia de titan, se găsește în următoarea poză a unui pacient tratat cu implant de titan acum 5-6 ani:

 

În cazul în care dupa o perioada de timp, gingia se va retrage sau se va subtia in dreptul implantului de zirconiu, prin gingie va transpare culoarea albă, asemănătoare culorii rădăcinii. La cele de titan va fi vizibilă culoarea metalică.

 

Aleg implantul din zirconiu pentru zonele frontale (incisivi, canini, premolari) datorită biocompatibilității excepționale, stabilității estetice pe termen foarte lung și fiabilității excepționale a acestui implant ceramic. Mai mult decât atât, în cazul unei descoperiri a implantului, sau a nevoii de scoaterea firelor după implant dentar, zirconiu se comportă impecabil, prevenind orice disconfort estetic.

 

 Artistic Dent este Centru de Excelență Straumann Pure Ceramic. Redefinim standardele în îngrijirea orală!

În concluzie

A opta pentru implant zirconiu este a opta pentru calitate, estetică și confort. La Artistic Dent, ne pasă de sănătatea și frumusețea zâmbetului tău!

 

Îți mulțumim că ai ales să te informezi! Ne dorim să te inspirăm în alegerea tratamentului potrivit!

 

P.S.: Te-ai întrebat vreodată de ce se numește Straumann Pure Ceramic? Ei bine, zirconiu este, de fapt, o ceramică foarte dură.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.