Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Articole   -   Pedodonție

Stomatologie pentru copii – Importanța vizitei la medicul dentist

 

Pentru ca este mai simplu si mai ieftin sa previi decat sa tratezi, vizitele la medicul pentru copii este preferabil sa fie facute in scop profilactic.

 

Inca de la varste mici (2 ani si 6 luni), ar fi indicat ca parintii sa-si aduca copiii la un consult stomatologic pentru ca la aceasta varsta se finalizeaza eruptia dintilor temporari. Controlul dintilor de lapte este foarte important, acestia pot influenta starea de sanatate a dintilor definitivi.

 

Ideal este ca prima vizita sa fie pentru acomodarea copilului cu medicul pedodont si cu spatiul cabinetului dentar, nicidecum pentru rezolvarea urgenta a unei probleme dentare.

 

In cadrul primei vizite in cabinetul stomatologic, medicul dentist pentru copii (pedodont) Ii arata celui mic instrumentele stomatologice si ii explica pe intelesul lui cum ne putem “juca” cu fiecare. Facem un mic joc in care copilul este medicul si consulta o papusa care va sta pe scaunul stomatologic, iar medicul va sta in locul asistentei pentru a cooordona acest joc. La sfarsitul acestui joc copilul va sta singur pe scaun fara probleme. Se va face apoi examinarea atenta a dintilor de lapte si/sau permanenti, identificarea problemelor dentare si verificarea alinierii dintilor.

 

La sfarsitul sedintei de acomodare, micutul pacient va fi rasplatit pentru curajul dovedit. Ne dorim ca el sa plece din cabinet cu o experinta pozitiva si un zambet larg pe fata.

 

Dupa consultatie, se va realiza un plan de tratament personalizat pentru fiecare copil. Vi se vor oferi sfaturi si recomandari despre ingrijirea orala a acestuia. Medicul dentist va va oferi informatii cu privire la etapele de dezvoltare a dintilor, obiceiuri vicioase care pot afecta sanatatea orala (sugerea degetului, respiratia cu gura deschisa, scrasnitul dintilor, etc.), dieta  si despre prevenirea afectiunilor dentare, sigilari dentare si fluorizari.

 

Problemele dentare la copii imbraca diferite forme: de la carii simple pana la malpozitii dentare. Nedescoperite si netratate la timp influeneaza dentitia permanenta a copilului.

 

Este recomandata vizita la cabinetul dentar de doua ori pe an pentru a monitoriza evolutia dintilor de lapte/permanenti si de a preveni cariile dentare, astfel veti creste increderea si confortul copilului in timpul vizitelor la medicul dentist.

 

Vrem sa castigam increderea copilului dumneavoastra treptat, decat sa-l pierdem definitiv de la prima vizita venind cu o durere dentara. Acesta nu o sa fie un mod propice de a se intalni prima data cu medicul. Dorim ca medicul dentist sa fie prietenul copilui dumnevoastra si nu o “sperietoare” pentru acesta.

 

Noua ne pasa de dintii copilului dumneavostra si ne dorim sa fim “best child-friendly dental clinic” si pentru puiutul dumeavoastra.

 

Dr. Irina Grancea (Mitrofan)

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.