Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Articole   -   Pedodonție

Cariile 'ascunse' la copii - Cum le putem detecta și trata la Artistic Dent?

cariile dentare la copii, pedodonție București, cariile ascunse, dinți cariați la copii de 2 ani

 

Cariile dentare la copii sunt cea mai frecventă problemă dentară, dar ce se întâmplă când acestea nu sunt vizibile părinților la ochiul liber, adică sunt 'ascunse'? Aceste carii, care pot fi greu de detectat, pot provoca probleme serioase dacă nu sunt tratate la timp. La Artistic Dent, cu pedodonție București, avem experiența și tehnologia necesară pentru a depista și a trata cu succes aceste carii ascunse.

Ce sunt cariile „ascunse'?

Cariile ascunse sunt leziuni carioase care se dezvoltă pe suprafețele dinților care nu sunt vizibile cu ochiul liber. Acestea apar de obicei între dinți (interdentar) sau în spatele lor, în zone greu accesibile mijloacelor de igienină orală ( mai ales dacă micul pacient evită să le folosească). Însă, chiar dacă copilul tău are o igienă orală corespunzătoare, poate totuși să se confrunte cu acest tip de carie pentru că sunt mulți factori de luat in considerare ( igiena orală, dieta, gradul de mineralizare al dinților, calitatea și cantitatea salivară etc). Am observat cazuri de dinți cariați la copii de 2 ani, care au dezvoltat carii ascunse în ciuda faptului că părinții lor erau atenți la igiena orală.

Cum se detectează cariile ascunse?

Detecția cariilor ascunse poate fi dificilă fără instrumentarul și echipamentul potrivit. Un ochi experimentat, multă răbdare și atenție pentru fiecare dințișor, radiografii dentare pentru cazurile mai grave, sunt cheia unui diagnostic corect și al unui plan de tratament de tratament corespunzător.

 

Tratarea cariilor ascunse

Odată detectate și diagnosticate corect, cariile la copii sunt tratate în funcție de severitatea lor. Pentru cariile incipiente, care încă nu s-au dezvoltat, poate fi suficientă o igienă orală îmbunătățită și aplicarea de fluor pentru stoparea evoluției lor. Însă, în cazul cariilor mai avansate, poate fi necesar un tratament mai complex, cum ar fi obturarea coronară, coroană dentară sau chiar tratamentul de canal ( in caz de afectare pulpară).

 

Indiferent de severitatea cariei, echipa noastră de la Artistic Dent este pregătită să ofere cel mai bun tratament posibil. Punem  mult accent pe importanța sferei de pedodonție în București și suntem deosebit de atenți pe comunicarea cu micul pacient și părinții acestuia pentru a-i ajuta să înțeleagă procesul de tratament și importanța îngrijirii dentare corespunzătoare.

 

cariile dentare la copii, pedodonție București, cariile ascunse, dinți cariați la copii de 2 ani

Cariile ascunse la copii pot fi o problemă serioasă, dar cu detectarea și tratamentul adecvat, pot fi gestionate eficient. La Artistic Dent, ne mândrim cu angajamentul nostru de a proteja și îmbunătăți sănătatea orală a copiilor din București.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.