Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Simplitate și eficiență – Implant premium Straumann

implant dentar Straumann

 

Daca sunteti in cautarea celei mai bune solutii, ca medic stomatolog cu experienta, va recomand implantul premium Straumann, numarul unu la nivel mondial in sfera implanturilor dentare! Acest renumit implant elvetian este rezultatul a peste 30 de ani de cercetari si reuseste, cu succes, sa rezolve toate situatiile ce presupun inlocuirea dintilor: de la un singur dinte lipsa la pierderea totala a dintilor.

 

Aplicarea Unui Implant Dentar

In fapt, aplicarea unui implant dentar inseamna inlocuirea/crearea unei radacini dentare. Ma voi referi in acest articol, in special, pe cazul lipsei unui singur dinte.

 

In cazul realizarii unui dinte (coroana dentara) pe “pivot” (in cazul dintilor naturali), noi, medicii, folosim radacina dentara ca o fundatie pe care construim un pivot, iar acest pivot il acoperim cu o coroana dentara. Ganditi-va la dinte ca la o casa cu un etaj: radacina=fundatia, pivotul=etajul 1 si coroana dentara=acoperisul casei.

 

In cazul in care radacina este compromisa si va fi extrasa vor exista doua posibilitati de construire a “casei” (dintelui):

 

1. Realizarea unei punti dentare: ganditi-va ca la un pod cu doua picioare. Procedura este urmatoarea: se slefuiesc dintii vecini spatiului gol ce a ramas dupa extractie, si se va crea, in laborator, aceasta punte dentara ce va avea in componenta doua picioare pe dintii vecini si un corp de punte intre ele (acoperisurile a doua case vecine ce sustin intre ele o casa intreaga).

 

Aceasta tehnica este folosita de foarte mult timp si functioneaza inca bine. Binenteles ca are dezavantalele ei:

  • se strica doi dinti vecini
  • nu poate fi igienizata cu ata dentare, pentru ca cei trei dinti vor fi legati intre ei
  • in timp, intre corpul de punte si gingie se va crea un spatiu ce va retentiona resturi alimentare
  • in timp, dintii vecini care preiau forte mai mari decat este natural vor ceda
  • estetic sa va vedea ca sunt 3 dinti legati intre ei
  • costuri mai mari pe termen lung (puntea va trebui sa fie inlocuita la un moment dat)
  • Avantajele tehnicii:
  • costuri putin mai reduse pe termen scurt/mediu

 

2. Realizarea unui implant dentar. Aceasta tehnica moderna permite realizarea unui tratament de creare a unui dinte cat mai aproape de natural. Procedura este urmatoarea: in locul unde numai exista radacina dentara, se va da la o parte gingia, in osul subiacent se va insera un implant (fundatia) ce va deveni o radacina artificiala. Implanturile dentare sunt fabricate din diferite materiale si forme dar cel mai frecvent Titan si forma cilindro-conica. Dupa aceasta interventie chirurgicala se va astepta o perioada de timp (2-8luni) pentru osteointegrarea noi radacini si vindecarea gingiei. Dupa aceasta asteptare, in aceasta noua radacina se va insuruba un bont protetic (pivotul) si se va realiza in laborator coroana dentara (acoperisul).

 

In acest caz avantajele tehnicii sunt:

  • nu ne atingem de dintii naturali vecini
  • vom avea, la sfarsit trei dinti separati, cum este si natural
  • vom putea igieniza dinti cu ata dentara si atunci zona va fi mult mai curata
  • dintii vecini vor primi forte naturale pentru ca implantul dentar va prelua forta naturala distribuita pe acea zona
  • estetica superioara – dintele se va vedea ca un dinte natural
  • costuri mai mici pe termen lung
  • Dezavantaje:
  • costuri un pic mai mari pe termen scurt

 

Din punctul nostru de vedere, sunt foarte putine cazurile clinice in care recomandam puntea dentara si foarte multe cazurile in care recomandam implantul dentar.

 

De ce sa alegeti calitate premium?

 

Fiabilitatea– cea mai mare satisfactie a pacientilor

Implant-ul dentar Straumann premium este produs de o companie elvetiana de incredere. O prezenta de succes pe piataimplanturilor dentare in ultimii 30 de ani, Straumann a devenit lider absolut in domeniu. Reprezentanti oficiali ai brand-ului sunt prezenti in peste 60 de tari si eficienta acestui sistem este garantata de cei peste 4 milioane de pacienti satisfacuti, din intreaga lume.

 

Garantia unei lucrari “pe viata”

Eficienta si durabilitatea constituie cartea de vizita a unui implant premium Straumann. Comparativ cu implanturile clasice, cu o durata de functionare de 3-10 ani, Straumann garanteaza functionalitate pe viata. Veti primi un pasaport international de garantie a calitatii pe viata.

 

Confort similar dintilor naturali

Acest implant la nivelul osului confera precizie si estetica. Rezultatul final al implantului va arata si se va simti la fel ca un dinte natural.

 

Suprafata unica, rezultat rapid

Straumann este singura companie ce produce implanturi dentare speciale, cu suprafata de contact cu osul SLActive, suprafata ce permite o integrare mai rapida si mai puternica cu osul. Acest aspect contribuie la un proces de vindecare rapid iar design-ul anatomic este garantia unui rezultat estetic. Acest tip de implant este folosit in cazurile in care avem nevoie sa scurtam perioada de vindecare a implantului in os.

 

Mai puternic decat titanul: Implanturile dentare Roxolid

O combinatie de titan si zirconiu roxolid, implanturile Roxolid sunt un brevet unic al companiei Straumann si sunt extreme de rezistente la uzura. In plus, suprafata SLActive asigura, pe langa durabilitate, o solutie proteica rapida. Implanturile Roxolid sunt indicate mai ales in caz de pierdere osoasa mare. Acest tip de implant este folosit in special, cand oferta osoasa in care se va insera implantul este mica si suntem nevoiti sa folosim un implant cu un diametru mic si/sau lungime mica.

 

Implant dentar Straumann: Alegerea Excelenta!

Implanturile Straumann sunt unice prin modalitatea de fixare: tesutul gingival nu este plasat deasupra implantului dupa ce a fost ancorat in osul maxilar sau mandibular. Acest aspect micsoreaza perioada de vindecare si elimina necesitatea unei a doua programari la medicul dentist pentru descoperirea implantului.Se aplica un anestezic local in gingie pentru a evita orice neplaceri cauzate de durere. Odata ce implantul a fost plasat, tesutul osos si gingival are nevoie de o perioada intre 2 si 8 luni pentru vindecare( in functie de complexitatea lucrarii).

 

In acest timp de vindecare vom face tot ceea ce ne sta in putinta de a asigura pacientului o functionalitate si estetica provizorie.

 

Doctorul Sorin Gageanu: Mentor al Implantului dentar Straumann Romania

Pana in prezent domnul Dr. Sorin Gageanu a inserat si a protezat peste 400 de implanturi Straumann in decursul ultimilor 5 ani avand un singur esec (implant ce nu s-a ostointegrat si a cazut). Pacientei cu esecul (din intamplare este sora dansului) i s-a extras implantul, a fost lasat locul sa se vindece pentru 5 luni dupa care i s-a aplicat un alt implant dentar pe care are acum o frumusete de coroana.

 

Domnul doctor Sorin Gageanu este unul dintre cei doi mentori ai sistemului de implanturi Straumann in Romania, el fiind instruit de firma Straumann la diferite conferinte in strainatate cat si in Romania.

 

Pentru mai multe informatii despre implanturi dentare, posibilitatea efectuarii unui implant Premium Straumann in Bucuresti si alte modalitati prin intermediul carora puteti beneficia de un zambet de invidiat va recomandam sa ne contactati pentru a aranja o consultatie.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.