Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Noul implant Roxolid – implantul pe care te bazezi !

implant dentar Straumann

Noul implant Roxolid ® este produs de către Straumann – un pionier al tehnologiilor inovatoare, lider global în stomatologie implantară, oferind soluții chirurgicale, de regenerare, de restaurare și digitale pentru stomatologie.

 

Brandul Straumann a câștigat încrederea clienților construind o bază solidă de dovezi științifice și clinice care sprijină specializarea, fiabilitatea și simplitatea care definesc fiecare soluție Straumann.

 

Ca pionier al inovației, Straumann introduce o nouă linie de implanturi – Roxolid®.

 

Roxolid® este primul aliaj din titan și zirconiu, conceput special pentru stomatologia implantului. Lansat în 2009, acesta a fost implementat, până la momentul actual, în clinici stomatologice din întreaga lume.

 

Noi suntem entuziasmați de noul implant Roxolid ® și am vrea să vă explicăm de ce, pentru că un pacient informat este un pacient care poate lua decizii corecte, fiind în deplină cunoștință de cauză.

 

În condițiile în care titanul s-a dovedit în timp a fi o soluție foarte fiabilă în implantologie, întrebarea firească ar fi de ce titan și zirconiu? Dar mai întâi să aflăm ce este titanul, ce este zirconiul și în ce fel se completează cele două.

De ce titan?

 

  • Pentru a înlocui un dinte lipsă, diverse materiale, cum ar fi cobalt-cromul și oțelul inoxidabil, au fost testate în încercarea de a se fabrica un implant.
  • Titanul este biologic inert, capabil să fuzioneze cu osteoblastele și are o biocompatibilitate excelentă.
  • Titanul și aliajele sale pot fi utilizate în domeniul stomatologic, ca materiale pentru implanturi dentare, datorită proprietăților sale:
  • Are o capacitate ridicată de a rezista la coroziune în diverse medii, cum ar fi apa de mare și clorul;
  • Studiile au arătat că este biocompatibil, deoarece este nontoxic și nu este respins de corpul uman;
  • Are capacitatea inerentă de a se osteointegra;
  • Are un modul redus de elasticitate care se potrivește cu cel al osului. Ca rezultat, încărcăturile din schelet ar putea fi distribuite mai uniform între os și implant și ar putea duce la o incidență mai mică a degradării osoase;
  • Poate fi prelucrat la rece și tratat pentru a i se conferi o rezistență mai mare, împreună cu o ductilitate scăzută;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De ce titan de gradul 4?

 

Titanul pur comercial este împărțit în patru clase de la 1 la 4, în funcție de puritate și conținutul de oxigen necesar procesării.

 

Aceste grade diferite de titan au diferite capacități de rezistență la coroziune, ductilitate și rezistență.

 

De exemplu, titanul de gradul 1, care este procesat cu cel mai mic conținut de oxigen (aproximativ 0,18%), are cea mai mare puritate, cea mai bună capacitate de rezistență la coroziune și elasticitate.

 

Cu toate acestea, rezistența mecanică generală este cea scăzută în cazul acestui tip de titan.

 

Pe de altă parte, titanul de gradul 4, care este procesat cu cel mai mare conținut de oxigen (în jur de 0,4%), are cea mai mare rezistență și capacitate de modelare moderată.

De ce zirconiu?

 

Implanturile din zirconiu sunt o alternativă la implanturile din titan. Au fost lansate în 1987, dar au câștigat recent teren.

 

Zirconiul, cunoscut și sub denumirea de dioxid de zirconiu, este o ceramică formată din elementele Zirconiu și Oxigen (1 atom de zirconiu și 2 atomi de oxigen). Zirconiul are numărul atomic 40, ceea ce îl face un metal de tranziție. Prin urmare, implanturile din zirconiu conțin atomi metalici de zirconiu, dar nu sunt considerați un metal datorită structurii sale de oxid metalic (ZrO2). Adăugarea oxidului îi modifică structura compoziției, comportamentul și numele.

 

 

 

Zirconiul este o alternativă promițătoare la sistemele convenționale de implant pe bază de titan. Zirconiul  determină un răspuns mai bun al țesuturilor moi, având o biocompatibilitate și estetică superioară față de titan.

 

În plus, studiile au arătat că implanturile din titan și zirconiu au capacități similare de osteointegrare.

 

Avantaje

  • Estetica deosebită;
  • Determină o acumulare mai redusă de placă dentară în jurul implantului și rata de infectare mai redusă;
  • Excelentă rezistență la coroziune.

Titan și zirconiu – nou aliaj revoluționar pentru noul implant Roxolid!

De ce aliaj din titan și zirconiu?

 

Pe măsură ce zirconiul a devenit popular ca material de implantologie și preferat de pacienți, grație calităților sale estetice, cercetătorii Straumann au început să studieze posibila fuziune a celor două materiale ce se completează în mod armonios.

 

Astfel a rezultat un nou aliaj prețios, de 85% titan și 15% zirconiu, care unește performanțele celor două materiale, rezultând o rezistență crescută la fracturare, capacitate excelentă de osteointegrare și invazivitate redusă.

 

Noul implant Roxolid este menit să compenseze dezavantajele materialelor utilizate până în prezent și să amplifice beneficiile lor.

 

Titanul compensează dezavantajele zirconiului:

  • Performanța pe termen lung și succesul implanturilor de zirconiu nu au fost încă dovedite. Implanturile din titan au trecut prin mulți ani de îmbunătățiri și inovații de proiectare, contribuind la ratele lor de succes pe termen lung între 94-97%;
  • Zirconiul este mai fragil decât titanul și are rezistență mai mică la flexiune. Este stabil la compresie, dar este mai predispus să se fractureze decât titanul, sub forțe care provoacă flexare. Implanturile de zirconiu cu un diametru mic sunt predispuse la fracturi. Titanul are o foarte bună rezistență.

Zirconiul a accentuat avantajele titanului, astfel rezultând noul aliaj, cu beneficii superioare:

  • Rezistență mecanică superioară față de titan și zirconiu;
  • Conservarea osului și proceduri de grefare mai puțin invazive, față de titan;
  • Mai multe opțiuni de tratament în cazul implanturilor mici, față de zirconiu;
  • Proprietăți excelente de osteointegrare, față de titan și zirconiu;
  • Planuri de tratament mai puțin invazive (vindecarea mai rapidă și disconfortul post-operator redus) față de cele aferente implanturilor din titan;


Noul implant Roxolid ® este combinația avansată a materialului Roxolid® cu tehnologia suprafaței SLActive și noua piesă de transfer Loxim pentru manipularea simplificată a implantului.

Clinica Artistic Dent îți pune la dispoziție tratamentul cu implant dentar Straumann Roxolid®, implantul pe care te bazezi !

 

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.