Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Îngrijirea implanturilor dentare Straumann la tine acasă!

implant dentar Straumann

 

Succesul pe termen lung al tratamentului cu implanturi depinde în mod esențial de modul în care acestea sunt întreținute și igienizate, atât acasă, cât și în mod profesional, în cabinetul stomatologic. O dată la 6 luni, asistați de personal calificat (medicul stomatolog), precum și de o tehnologie specială, avansată.

 

Este imperios ca, odată tratamentul finalizat, să oferi o îngrijire corespunzătoare implanturilor dentare Straumann, pentru a te asigura de longevitatea acestora. Există, de asemenea, un avantaj! Implantul dentar Straumann nu necesită o îngrijire, igienizare deosebită, care să îți ocupe mult timp și să devină un proces obositor!

 

În acest articol vom vorbi despre aspectele igienizării, astfel încât tu să primești informatiile corecte și să îți poți construi o imagine de ansamblu a ceea ce înseamnă viața cu implanturi dentare.

 

  • Poți consuma orice tip de aliment, dar cu grijă!

Implantul dentar Straumann este o opțiune foarte puternică și stabilă pentru lucrările dentare, asemenea rădăcinilor naturale. Cu toate acestea, ar trebui să fii atent la consumul alimentelor foarte tari și să nu exploatezi rezistența lor, prin deschiderea ambalajelor cu dinții, rosul oaselor sau a diferitelor obiecte dure (precum diferite obiecte de scris) sau spartul acadelelor.

 

Alegerea implantului dentar Straumann este o investiție pe termen lung și care îți va schimba radical aspectul estetic al zâmbetului tău și, tocmai de aceea, îngrijirea lor este esențială.

 

  • Nu utiliza ața dentară în jurul implantului dentar

Implanturile dentare nu sunt dinți naturali. Gingia este atașată de dinte printr-un ligament foarte puternic, cu proprii săi receptori și nervi, care poate fi deteriorat în timpul folosirii aței dentare, dacă această nu este folosită în mod corespunzător.

În timp ce, în cazul unui dinte natural, gingia se prinde la dinte prin intermediul unui ligament foarte puternic, cu receptori și proprii nervi, în cazul implantului dentar nu există ligament parodontal atașat la acesta.

 

 În jurul implanturilor, există doar o zonă îngroșată a gingiei care sigilează acest spațiu, cu rezistență scăzută și fără terminații nervoase. Astfel, acest „sigiliu” gingival va fi ușor de deteriorat de ața dentară, fără a produce vreun fel de durere. Studiile au arătat că folosirea agresivă a aței dentare pe implanturi va deschide „buzunare” în gingie, unde bacteriile se pot acumula și pot provoca inflamații.

implant dentar Straumann

 

  • Evită pe cât posibil alimentele/băuturile foarte fierbinți

Implantul dentar Straumann reprezintă un dispozitiv metalic (titan) care reține și eliberează căldura mult mai repede decât țesuturile moi umane. Atunci când consumi lichide foarte fierbinți, energia înmagazinată este eliberată în corpul tău distrugând celulele de pe stratul său de suprafață prin arderea lor cu temperaturi extreme din cauza vitezei cu care pot fi transmise prin acest tip de material; precum și a forțelor mecanice pe care le suportă în timpul masticației, ceea ce duce la pierderea stabilității, conducând astfel din nou spre pierderea acestor dinți cu totul.

 

De asemenea, nu consumați combinații de lichide fierbinți și alimente reci. Coroana atașată implantului dentar poate fi confecționată din porțelan. Acest material se dilată la căldură și se contractă la rece. Așadar, în cazul în care alternezi lichide fierbinți și alimente reci (sau invers), pot apărea fisuri, care, în scurt timp, se pot transforma în fracturi ale ceramicii, sub acțiunea unor alimente mai dure.

 

  • Reduce pe cât posibil fumatul

Este bine cunoscut faptul că fumatul poate cauza o serie de afecțiuni dentare, precum boala parodontală, resorbția oaselor maxilare, retracția gingiilor sau pierderea dinților. Astfel, fumatul poate conduce și la deteriorarea în timp a implantului dentar.

 

  • Nu folosi periuțe de dinți electrice

O periuță de dinți electrică îți poate deteriora implantul dentar vibrând prea mult și slăbind șurubul intern care o fixează. Dacă se întâmplă acest lucru, coroanele vor începe să se miște din cauza vibrațiilor produse de mestecat, șurubul se va slăbi din ce în ce mai tare, iar coroana va începe să se miște semnificativ.

Clinica Artistic Dent realizează tratamente de implantologie avansată, cu materiale moderne, într-un mediu liniștitor și prietenos, cu maxim de confort și eficacitate, pentru implanturi durabile, cu rezultate foarte estetice.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.