Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Implanturi dentare – întrebări și răspunsuri

implant dentar Straumann

 

Tratamentul cu implanturi dentare a devenit foarte popular ca alternativă modernă la înlocuirea dinților lipsă prin piese protetice.

 

Deoarece sunt piese protetice fixe, stabile în osul maxilar, se simt ca dinții tăi naturali, iar acest lucru oferă pacienților un puls de încredere, confort, o estetică naturală a zâmbetului și în general, o creștere a calității vieții.

 

Ce sunt implanturile dentare?


Un implant dentar în sine nu este un dinte! Un implant dentar este un ansamblu protetic utilizat pentru a înlocui dinții lipsă.

Implantul în sine este un șurub din titan, introdus în osul maxilarului, deasupra căruia se poate atașa o singură coroană dentară, o punte fixă, o proteză parțială sau o proteză completă.

 

Odată ce implantul se integrează în țesutul osos, o piesă protetică numită bont este conectată la implant, iar apoi coroana artificială este atașată. Prin urmare, există 3 componente ale unui dinte artificial pe implant: implantul dentar în sine, bontul protetic și coroana dentară artificială.

 

Cine este un bun candidat pentru implanturi dentare?


Aproape orice pacient căruia îi lipsește un singur dinte, mai mulți sau toți dinții este un bun candidat la implanturi dentare. Discută cu medicul tău dentist pentru nevoile tale specifice.

Care sunt avantajele tratamentului cu implanturi dentare?

 

implant dentar Straumann

 

  • Oamenii au 2 seturi de dinți: dinți de lapte și dinți permanenți. Atunci când un singur dinte permanent sau mai mulți dinți sunt pierduți din cauza cariilor dentare sau a bolii gingivale, tratamentul cu implanturi dentare îi poate înlocui acum cu al treilea set de dinți!
  • Implanturile dentare pot dura toată viața și pot îmbunătăți aspectul tău fizionomic, încrederea și capacitatea de a consuma alimentele care îți plac și de a avea un stil de viață activ, fără a-ți face griji pentru dinții tăi.
  • Implanturile dentare sunt fabricate din titan și nu se pot niciodată caria!
  • Acestea reprezintă alternativa conservatoare la tratamentul cu punte dentară, căci înlocuiesc dinți lipsă fără să necesite devitalizarea altor dinți sănătoși, din jurul lor.
  • Reprezintă o soluție fixă de înlocuire a dinților lipsă, ca alternativă la proteza dentară mobilă.


Care sunt dezavantajele implanturilor dentare?


La fel ca orice procedură chirurgicală orală minoră, există riscul de infecție, inflamație și durere, dar medicul dentist va discuta modul în care acestea pot fi ușor gestionate, în caz că apar.

 

Dacă nu există țesut osos disponibil pentru plasarea implantului, atunci pot fi necesare proceduri de adiție osoasă, ceea ce poate crește costul total final al tratamentului de implantologie. Cu toate acestea, investiția inițială va avea rezultate pe termen lung.

 

Cât costă implanturile dentare?


Costul tratamentului de implantologie variază foarte mult, în funcție de:

 

  • nevoile pacientului;
  • calitatea și cantitatea țesutului osos – pot fi necesare intervenții suplimentare de sinus lift și adiție osoasă;
  • regiunea implicată;
  • calitatea implantului;
  • tehnologiile utilizate;
  • calitatea, materialul coroanei dentare;
  • expertiza echipei medicale.


Echipa multidisciplinară implicată în tratamentul de înlocuire a dinților prin implanturi dentare va face o evaluare și un plan de tratament pe baza nevoilor tale unice.

Care este rata de succes a tratamentului cu implanturi dentare?

 

implant dentar Straumann

 

Acesta variază de la individ la individ și în funcție de sănătate și obiceiuri. Pentru o persoană sănătoasă, cu o  igienă orală bună și o stare de sănătate generală bună, implanturile dentare au succes previzibil, cu rate de succes raportate de peste 90-95 la sută.

 

Artistic Dent îți oferă tratamente de implantologie performante, cu implanturi dentare Straumann.

 

Implantul Roxolid®, de la Straumann, este fabricat dintr-un aliaj metalic compus din ~ 15% zirconiu și ~ 85% titan, aliaj mai puternic decât titanul pur și care are proprietăți excelente de osteointegrare și biocompatibilitate.

 

Această combinație inovatoare este unică pe piață și susținută de diverse studii clinice publicate, care documentează utilizarea cu succes a implanturilor Roxolid® în numeroase indicații de tratament.

 

Cât durează implanturile dentare?


Spre deosebire de dinții naturali, implanturile dentare nu sunt susceptibile la boli dentare cum ar fi cariile, cu toate acestea, sănătatea gingiilor este vitală pentru menținerea succesului implantului.

 

Igiena orală conștiincioasă a pacientului și consultațiile stomatologice regulate sunt elemente esențiale pentru sustenabilitatea implantului dentar.

 

Fiecare pacient este diferit, iar succesul se bazează pe diagnostic și planificare, istoricul medical și o varietate de alți factori.

Echipa medicală a clinicii Artistic Dent din București îți oferă tratamente cu implant dentar de calitate și durabilitate superioară susținute de brandul elvețian Straumann.

Programează-te pentru un consult și lasă-ți zâmbetul pe mâinile experților.

 

Implant dentar Straumann

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.