Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Implanturi dentare – de ce să le alegi?

 

În trecut, singurele opțiuni disponibile pentru tratarea dinților lipsă erau puntea dentară sau proteza dentară. În prezent, există mai multe alternative din care să alegi, dintre care una este reprezentată de tratamentul cu implanturi dentare. Dacă nu ești sigur care este procedura potrivită pentru tine, iată câteva dintre motivele pentru care cei mai mulți pacienți și medici aleg implanturile dentare, în favoarea celorlalte opțiuni de înlocuire a dinților lipsă.

 

Așadar, de ce să alegi implanturi dentare?

Pentru estetica superioară a proteticii pe implanturi dentare

 

 

Unul dintre principalele motive pentru realizarea implanturilor și a punților dentare este înlocuirea dintelui sau dinților lipsă. Chiar dacă ambele proceduri vor înlocui dinții lipsă, aceștia par mai naturali atunci când coroanele dentare sunt aplicate pe implanturi, deoarece implanturile sunt inserate adânc în os, neexistând nici un spațiu gol între coroana dentară și gingie, arătând ca un dinte natural.

 

Implanturile dentare nu numai că arată ca dinții tăi adevărați, ci se și simt natural, permițându-ți să mesteci mâncarea așa cum faci cu dinții tăi naturali.

 

Pentru estetica fizionomiei tale


Mulți pacienți nu știu ce efect de întinerire are tratamentul cu implanturi dentare, asupra fizionomiei lor. Într-adevăr, implanturile dentare te întineresc, prin prisma refacerii țesutului osos care conturează pomeții.

 

Inserarea de implanturi dentare în zone edentate frontale reduce ridurile din jurul buzelor, redând într-un anumit grad aspectul lor tineresc.

 

Însuși zâmbetul larg schimbă fizionomia, căci zâmbetul luminează fața.

Prevenirea resorbției osoase prin implanturi dentare

 

 

Punțile dentare funcționează bine o vreme, dar suferă de uzură zilnică și, în cele din urmă, trebuie înlocuite. Cele mai multe punți durează până la 10 ani înainte de a necesita schimbare, din cauza degradării materialelor, dar și a resorbției gingiei în acea zonă.

 

Când pierzi un dinte și nu îl înlocuiești rapid, acest fapt duce foarte curând la resorbția osoasă, deoarece țesutul osos trebuie stimulat, ca să se autosusțină.

 

Utilizarea punților dentare pentru lipsa dinților poate duce la pierderea densității osoase, deoarece osul maxilarului, în lipsa unei rădăcini dentare pe care să o susțină, se retrage, realocând resursele necesare întreținerii sale altui loc din organism.

 

Prin implanturile dentare, rădăcinile artificiale din titan inserate în maxilar vor ajuta la stimularea osului și la refacerea și menținerea densității osoase, în timp.

 

Ușor de întreținut

 

Implanturile dentare sunt mai ușor de întreținut decât punțile dentare, deoarece trebuie pur și simplu să realizezi igiena dentară așa cum faci cu dinții naturali, în mod regulat.

 

Pe de altă parte, în privința implanturilor dentare ai scăpat de grija cariilor, abceselor, tratamentelor de canal.

 

Pentru alegerea celei mai potrivite opțiuni de restaurare dentară pentru tine, consultă medicul dentist pentru a stabili împreună.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.