Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Implantul dentar STRAUMANN ROXOLID

 

Am deosebita placere sa va prezint cel mai nou tip de implant dentar conceput de binecunoscuta firma producatoare de implanturi premium Straumann: Implant dentar Straumann Roxolid.

 

Acest implant dentar Straumann este realizat dintr-un aliaj de titan si zirconiu ceea ce ii ofera doua proprietati superioare oricarui alt tip de implant dentar aflat pe piata in acest moment:

 

  • Rezistenta mecanica superioara oricarui alt aliaj ceea ce il face un implant dentar rezistent chiar si la dimensiuni foarte mici.
  • Osteoconductibilitate ridicata, ceea ce il recomanda ca si un implant dentar rapid ce poate fi protezat dupa doua-trei luni de la insertia lui in os.

Sunt foarte multe situatiile in care pacientii nu au suficient os pentru inserarea unui implant dentar de dimensiuni corespunzatoare cu nevoile masticatorii ale zonei respective. Aici ma refer in special la implantul in zona maselelor (a molarilor). 

 

Foarte des aud intrebari de genul: “Ce solutie imi recomandati astfel incat sa nu fac aditie osoasa?” sau “Dati-mi o solutie de implant dentar cand nu am os suficient”. Ei bine, implantul dentar Straumann Roxolid este o solutie extraordinar de buna in aceste cazuri de lipsa osoasa moderat spre grava.

 

Datorita rezistentei mecanice pe care o are, el este produs si la dimensiuni foarte mici: diametru de 3,3 mm si lungime de 4 mm. Tot datorita acestor dimensiuni foarte mici, in unele cazuri clinice el poate fi denumit si implantul dentar fara operatii deoarece accesul catre os se poate face direct prin gingie, cu o freza speciala, fara a mai fi nevoie sa fie taiata gingia si apoi cusuta la loc.

 

Cealalta proprietate a lui, osteoconductibilitatea, il face un implant dentar rapid, fara durere deoarece celulele noastre osoase sunt atrase ca un magnet de suprafata lui, ceea ce conduce la o vindecare si osteointegrare mult mai rapida decat in cazul altor implanturi dentare.

 

Va prezint un caz clinic tratat in clinica dentara Artistic Dent:

 

implant dentar Straumann

 

Pacienta prezinta lipsa osoasa verticala la nivelul molarului de 6 ani, avand o inaltime a crestei osoase de doar 4,5 mm. In tehnica clasica ar fi avut nevoie de o operatie de aditie osoasa tip “Sinus lift”. Cu ajutorul acestui implant dentar Straumann Roxolid rezistent de doar 4 mm lungime si 4,1 mm diametru, pacienta nu a mai avut nevoie de aditia osoasa tip Sinus lift.

Dupa o perioada de vindecare foarte scurta, de doua luni, am luat amprenta peste implantul dentar rapid vindecat. Am decis sa facem o coroana mobilizabila in cabinetul dentar pentu o usoara intretinere a acestuia in urmatorii 30 de ani.

 

implant dentar Straumann

Am probat lucrarea venita din laboratorul de tehnica dentara si am observat ca sunt necesare usoare modificari de realizat (in special culoarea). Am insurubat coroana in implantul dentar si apoi am plombat (obturat) calea de acces spre surubul de fixare.

implant dentar Straumann
implant dentar Straumann

Am ferma convingere că acest dinte își va continua funcția în gura pacientei următorii minim 30 de ani.

 

Recomand implantul dentar Straumann Roxolid in majoritatea cazurilor de deficiente osoase moderate spre severe din prisma urmatoarelor beneficii/avantaje:

 

  • rezistenta foarte mare in timp;
  • fara dureri avand in vedere scaderea complexitatii interventiei chirurgicale;
  • scaderea costurilor finale per dinte;
  • durata integrala pana la aparitia dintelui in gura este mult mai scazuta decat in cazul altor implanturi.


Cu stima si cu speranta ca va sunt de folos aceste informatii,

 

Dr. Sorin Gageanu

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.