Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Implantul dentar și durerea: ce este indicat să știi în urma tratamentului.

Poate și tu, ca alți pacienți care ne-au vizitat în clinica stomatologică Artistic Dent, te gândești la soluționarea golurilor dentare. Ce metodă poate fi mai bună decât cea a implantului dentar? Însă, înainte de a alege această variantă, este important să cunoști tot ceea ce implică procesul - inclusiv potențiala durere.

 

Implantul dentar Straumann este, cu siguranță, o soluție sigură, pe termen lung, pentru dinții lipsă, însă, ca orice tip de intervenție chirurgicală, există întotdeauna posibilitatea de a resimți durere în urma procedurii.

 

Astăzi, în această postare, vom enumera etapele de tratament, cum se manifestă durerea și, în final, cum se poate trece mai ușor peste această perioadă de vindecare.

 

implant dentar Straumann

Care sunt etapele de tratament?

O consultație stomatologică constituie primul pas în obținerea unei danturi sănătoase și complete. În urma acestei consultații, medicul stomatolog va întocmi planul de tratament, oferindu-ți toate detaliile de care ai nevoie, enumerând, de asemenea, pașii premergători tratamentului cu implantul dentar Straumann.

 

În timpul intervenției, durerea este inexistentă, fiind utilizată anestezia locală. În această etapă se inseră în osul alveolar implantul dentar propriu-zis. Este foarte important ca după această procedură chirurgicală să se respecte în totalitate indicațiile post-implant prescrise de medicul implantolog. Igiena orală este cheia de a menținere durata de viață a implantului dentar.

 

Până la următoarea etapă care este montarea coroanei dentare în implantul dentar Straumann deja inserat, este necesară o perioadă de vindecare de circa 4-6 luni, pentru o vindecare gingivală completă și o integrare sigură a implantului dentar în os (proces numit osteointegrare).

De ce poate apărea durerea post-intervenție?

 

implant dentar Straumann

 

Așa cum am spus, în timpul intervenției, când implantul dentar este inserat, nu vei simți niciun fel de durere, operația fiind realizată sub anestezie locală. Însă, atunci când efectul acesteia dispare, este posibil să te confrunți cu un disconfort în zona respectivă. Aceast disconfort sau poate durere, poate varia de la o persoană la alta prin individualitatea pacientului și prin complexitatea cazului. Indicat este să urmezi sfaturile medicului stomatolog, acordând atenție medicamentelor prescrise și igienei orale.

Ce pot face ca durerea să fie cât mai ușoară? Cum pot grăbi procesul de vindecare?

Acordă atenție acestor sugestii ale medicilor noștri stomatologi, dacă dorești ca perioada de recuperare după inserarea implanturilor dentare să fie cât mai rapidă și nedureroasă:

 

Alimentația
Este esențial să consumi alimente moi și semilichide, cum ar fi: piureul, iaurtul, orez piureul de legume și fructe în primele 3-5 zile  după operația de implant dentar. Pe cât posibil, este important evitarea mestecării alimentelor pe partea unde s-a inserat implantul dentar, cel puțin pentru o perioadă de 2 săptămâni.

 

implant dentar Straumann

 

Evitarea viciilor
Operația de implant dentar, la fel ca o extracție dentară, necesită renunțarea la fumat cel puțin în primele trei zile de la intervenție. Ajută la grăbirea vindecării gingiei și la integrarea implantului în osul alveolar.

 

Igiena orală
Îngrijirea dinților cât și a zonei în care a avut loc inserarea implantului dentar, are un rol esențial pentru perioada postoperatorie.

 

Se recomandă ca periajul dentar pentru zona operată să fie efectuat ușor, cu o periuță cu peri moi pentru a îndepărta resturile alimentare din zona operată pentru o perioadă de aproximativ 7 zile. Restul dinților ii vei peria normal, cu o periuță cu peri medii prin mișcări verticale. Clătirea  cu apă de gură cu clorhexidină este, de asemenea, un real ajutor pentru primele 7-10 zile după operație. Acesta ajută la prevenirea dezvoltării bacteriilor pe firele de  sutură și în jurul suprafeței capei de vindecare.

 

implant dentar Straumann

Acestea fiind spuse, reține că eficacitatea tratamentului prin implant dentar Straumann și cât timp persistă durerea după un implant dentar este determinată de cât de multă atenție acorzi îngrijirii regiunii operate. Nu veți întâmpina dificultăți pe parcursul fazei de vindecare dacă urmați sfaturile și instrucțiunile medicului dentist.

 

implant dentar Straumann

Încă ai întrebări? Solicită chiar astăzi o programare, iar echipa Artistic Dent îți va oferi toate informațiile de care ai nevoie.

 

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.