Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Implant dentar – posibile probleme

Dacă ai pierdut un dinte, cu siguranță îți dorești să acoperi spațiul creat. Cea mai estetică și non-invazivă variantă este un implant dentar, așadar, de ce ai amâna acest tratament? Am observat, de-a lungul timpului, existența a 4 posibile probleme de care se tem pacienții.

 

Probleme pe durata intervenției de inserare a unui implant dentar


Este normal să experimentezi o anumită anxietate cu privire la procedura de implant dentar, dar este bine de știut că procedura nu este în general dureroasă. Aceasta se efectuează sub anestezie, iar atunci când anestezia dispare, disconfortul este de obicei minor, controlabil cu medicamente fără prescripție medicală.

 

În general, cea mai neplăcută parte a unei proceduri de implant dentar este extracția dentară, dacă este cazul.

 

Desigur, durerea este experimentată diferit, de la o persoană la alta și dacă ai un grad ridicat de anxietate cu privire la procedură, putem folosi sedarea stomatologică pentru a te ajuta să te simți în largul tău, ceea ce îți va reduce disconfortul, în timpul procedurii, dar și ulterior acesteia.

Implanturile dentare sunt toxice pentru organism?

 

implant dentar Straumann

 

Implanturile dentare sunt realizate din titan, care este un metal extrem de biocompatibil.

 

Nu este dăunător, ci dimpotrivă. Corpul adoptă titanul ca fiind țesut propriu și construiește țesut osos în jurul său, iar titanul în sine rămâne intact, nu se corodează și nicio substanță nu se transmite în sânge.

 

Este cât se poate de aproape de un material complet inert. Din nou, există studii cu mii de oameni care au implanturi dentare de zeci de ani, arătând că niciunul dintre aceștia nu prezintă efecte adverse de la implanturile lor.

Implantul meu va rezista?

 

implant dentar Straumann

 

Pierderea unui dinte este o experiență cu impact emoțional. Gândul că un dinte ar putea cădea, se poate rupe sau ar necesita să fie extras s-ar putea să vă facă să credeți că același lucru se va întâmpla și cu acel implant dentar.

 

La acest raționament se adaugă faptul că este posibil să nu fi auzit de implanturi dentare, până de curând. Pare o tehnologie nouă și, probabil, netestată suficient. S-ar putea să nu cunoști pe nimeni care are implant dentar. Acest lucru creează incertitudinea succesului acestui tratament.

 

Să îți explicăm cum stau lucrurile, de fapt. Implanturile dentare sunt folosite în SUA de la sfârșitul anilor 1980 și sunt, în prezent, frecvent utilizate și în Europa. Milioane de oameni din toată lumea au implanturi dentare și s-au efectuat numeroase cercetări în domeniu, care au condus la perfecționarea continuă a materialelor, tehnologiilor și tehnicilor de implantologie.

 

Există numeroase studii care atestă durabilitatea extinsă a implanturilor. Factorii care influențează major durabilitatea sunt:

  • expertiza medicului implantolog/ chirurg
  • materialele și tehnologiile utilizate
  • calitatea îngrijirii orale a pacientului


Dacă alegi să beneficiezi de tratamentul de înlocuire a dinților lipsă prin implanturi dentare în cadrul clinicii Artistic Dent, există șanse sunt foarte bune că implanturile nu doar să fie inserate în deplină siguranță, dar să și reziste mult timp de acum încolo, cu condiția să ai o conduită preventivă corectă, urmând sfaturile medicului tău stomatolog.

Implantul meu dentar va părea fals?

 

implant dentar Straumann

 

Adevărul este că orice restaurare protetică va arăta mai bine decât un gol în zâmbetul tău, iar un implant dentar va arăta mult mai bine decât alte opțiuni de restaurare, cum ar fi o punte dentară sau o proteză parțială.

 

Luând în considerare cât de utilizat este implantul dentar în prezent, este foarte posibil ca tu să cunoști pe cineva care are un implant dentar. Dacă nu știi cine este, pentru că implantul nu se deosebește de dinții săi naturali, acesta este un argument destul de bun pentru naturalețea restaurărilor pe implant.

Clinica Artistic Dent îți pune la dispoziție un modern tratament de implantologie, cu implanturi Roxolid, marca Straumann, lider al cercetării, inovației și producției de implanturi dentare, pe piața mondială.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.