Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Cele mai frecvente 5 întrebări despre implanturile dentare

implant dentar Straumann

 

Implantul dentar Straumann reprezintă o modalitate excelentă de a înlocui dinții pierduți. Din păcate, poate fi dificil să găsiți răspunsurile de care aveți nevoie despre implanturile dentare de la medicul dentist sau de la alți profesioniști în domeniu. Așa că am alcătuit pentru tine o listă cu 5 întrebări frecvente despre implanturile dentare și răspunsurile la acestea!

 

1. Ce sunt implanturile dentare și cum funcționează acestea?


Implanturile dentare sunt o modalitate populară de a înlocui dinții lipsă. Acestea sunt rădăcini artificială de dinți care sunt implantate chirurgical în osul maxilarului. Implanturile dentare pot fi folosite pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă.

Acestea sunt realizate din titan, care este ușor și biocompatibil, ceea ce înseamnă că este sigur pentru organismul dumneavoastră. Implantul dentar Straumann poate fi folosit pentru a susține o punte dentară sau o proteză dentară. Spre deosebire de o punte dentară sau o proteză dentară, implanturile dentare nu trebuie îndepărtate pentru curățare.

 

În timp, acestea vor fuziona cu osul maxilarului dumneavoastră, asigurând durabilitate și stabilitate. Dacă luați în considerare implanturile dentare, consultați-vă cu medicul dentist pentru a vedea dacă acestea sunt potrivite pentru dumneavoastră.

 

2. Care sunt avantajele implanturilor dentare față de alte forme de înlocuire a dinților, cum ar fi protezele dentare sau punțile?


De multe ori, oamenii își vor pierde dinții din diverse motive. Unii oameni își pot pierde dinții din cauza unui accident, în timp ce alții își pot pierde dinții din cauza bolilor gingivale. Indiferent care este motivul pierderii dinților, aceasta poate fi o experiență neplacuta. Cu toate acestea, există implanturi dentare care îi pot ajuta pe oameni să își recâștige încrederea și zâmbetul. Iată câteva dintre avantajele implanturilor dentare:

  • a) Implanturile dentare arată și se simt ca dinții naturali
  • b) Implanturile dentare sunt sigure și stabile; ele nu se vor mișca, așa cum fac protezele dentare
  • c) Implanturile dentare sunt de lungă durată; pot dura până la 25 de ani cu o îngrijire adecvată
  • d) Implanturile dentare nu necesită indeprtare pentru curatare.
implant dentar Straumann

 

3. Cât costă implantul dentar Straumann? Este disponibilă finanțarea?


Implanturile dentare sunt o procedură dentară comună la care mulți oameni se supun pentru a înlocui dinții lipsă. În timp ce costul implanturilor dentare poate varia în funcție de locația dvs. și de dentistul pe care îl vizitați, există mai mulți factori care vor afecta prețul total. Întodeauna veți găsi finanțare disponibilă pentru a obține un implant dentar.

 

4. Cât durează intervenția și care este timpul de vindecare?


Implantul se contopește cu osul și servește ca ancoră pentru un dinte de înlocuire. implanturile pot dura mulți ani cu o îngrijire adecvată. Timpul de vindecare după plasarea unui implant variază în funcție de fiecare persoană în parte, dar de obicei durează între șase și opt săptămâni.

 

În această perioadă, este important să evitați să mestecați ceva tare. Urmând aceste indicații, vă puteți asigura că implantul dumneavoastră dentar durează mulți ani.

 

5. Există riscuri asociate implanturilor dentare sau potențiale efecte secundare de care pacienții ar trebui să fie conștienți înainte de a lua o decizie privind tratamentul?


Implantul dentar Straumann este o modalitate populară și relativ sigură de a înlocui dinții lipsă. Cu toate acestea, ca în cazul oricărei proceduri chirurgicale, există riscuri asociate cu implanturile dentare. Aceste riscuri includ infecția, eșecul implantului și afectarea nervilor.

 

Este important să cântăriți avantajele și dezavantajele implanturilor dentare înainte de a decide dacă această procedură este potrivită pentru dumneavoastră. Discutând opțiunile de tratament cu un dentist calificat, puteți lua o decizie informată dacă implanturile dentare sunt sau nu potrivite pentru dumneavoastră.

Vă mulțumim că ați citit acest articol de blog. Sperăm că vi s-a părut util și informativ! Dacă aveți o întrebare despre implanturile dentare, nu ezitați să ne contactați în orice moment – suntem bucuroși să vă ajutăm în orice fel putem!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.