Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Ce se întâmplă după inserarea implantului dentar Straumann?

implant dentar Straumann

 

Implantul dentar Straumann este o soluție sigură și eficientă pentru pacienții cărora le lipsesc unul sau mai mulți dinți. Implantul dentar Straumann este fabricat din titan, ceea ce îl face suficient de puternic pentru a rezista forțelor de masticație în timpul utilizării.

 

Straumann este un jucător important în domeniul implanturilor dentare și a condus dezvoltarea acestora încă din 1974.

La Artistic Dent, am obținut rezultate remarcabile cu implanturile ceramice Straumann® PURE. Realizate din oxid de zirconiu și superioare titanului în ceea ce privește rezistența la coroziune, precum și proprietățile de uzură și rupere, aceste implanturi dentare sunt perfecte pentru cineva care caută doar materiale excelente pentru acest tip de tratament.

 

Sistemul de implant dentar ceramic PURE de la Straumann constituie rezultatul a peste 12 ani de cercetare și testare, cu scopul de a obține un înalt nivel de predictibilitate a succesului său.

După realizarea tratamentului cu implant dentar

 

implant dentar Straumann

 

Este nevoie de o perioadă de trei luni pentru a monitoriza procesul de vindecare și de a ne asigura ca nu există alte probleme orale, înainte de a plasa bontul protetic și coroana.

 

În această perioadă de timp poate exista o ușoară jenă, un disconfort în zona în care a fost plasat implantul. Acesta nu ar trebui să constituie o îngrijorare, deoarece durerea va dispărea în scurt timp. Sunt esențiale însă câteva recomandări pe care trebuie să le urmezi, după atașarea implantului dentar.

 

 • Aplicarea compreselor reci

Păstrează o compresă rece pe obrazul unde a fost introdus un implant cât mai mult timp posibil pentru a evita umflarea și echimozele, în ziua în care s-a făcut intervenția chirurgicală. După această primă zi, nu mai sunt necesare aceste comprese.

 

 • Păstrează poziția verticală în timpul zilei; cum să dormi cât mai confortabil

Indicat este să dormi pe partea opusă locului unde s-a realizat intervenția chirurgicală, tocmai pentru a evita disconfortul.

 

 • Evită alimetele fierbinți

Evită mâncarea fierbinte până când efectul anestezicului dispare, altfel se pot provoca sângerări abundente din rană.

 

 • Alimente moi și lichide

După ce efectul anesteziei dispare, poți mânca doar alimente foarte moi la temperatura camerei. Alimentele moi sunt de preferat până la îndepărtarea firelor de sutură, pentru a nu îți afecta locul intervenției chirurgicale și pentru a nu redeschide rănile din timpul operației.

 

 • Cafeaua și alcoolul

Cafeaua nu este recomandată la 2-3 zile imediat după inserarea implantului, deoarece poate încetini cu mult procesul de vindecare. Ceaiul negru, băuturile carbogazoase și alcoolul pot avea aceleași efecte asupra ta și ar trebui evitate. De asemenea, un antibiotic prescris de dentistul tău va avea nevoie de timp înainte de a-și face efectul complet, așa că este indicat să nu bei alcool până atunci.

 

implant dentar Straumann

 

 • Fumatul

Fumatul nu este niciodată o idee bună după o operație, deoarece poate provoca infecții ale osului maxilarului. De asemenea, nu este recomandat să fumezi în zilele care urmează operației, deoarece acest lucru va încetini vindecarea.

 

 • Masticația

Mestecatul pe partea opusă operației va ajuta la evitarea pătrunderii alimentelor în zona respectivă și poate atenua o parte din durere în timpul vindecării.

 

 • Periajul dentar

Spălatul pe dinți este important chiar și în prima zi după o operație pentru a preveni formarea plăcii bacteriene. O periuță de dinți moale ar trebui folosită în acea zonă, deoarece ar putea irita țesutul în curs de vindecare și să îți provoace inflamații sau dureri după operație.

 

 • Urmați sfaturile medicului stomatolog

Medicul dentist îți va recomanda ce antibiotic să iei. De asemenea, medicul stomatolog te va informa și despre analgezicele care pot atenua orice disconfort în cazul în care un pacient resimte unele dureri sau iritații postoperatorii în urma unei proceduri chirurgicale de implantare.

 

 • Sângerări

Dacă te confrunți cu sângerări excesive după operație, cel mai bine este să îți contactactezi medicul stomatolog. Nu ignora acest semn, deoarece poate aduce cu sine alte probleme dentare.

 

 • Îndepărtarea firelor de sutură

Firele de sutură sunt de obicei îndepărtate la 7-14 zile după operație sau atunci când stabilește medicul dentist. Este important să nu deranjezi zona operației și să nu îndepărtezi niciodată singur firele de sutură.

 

 • După perioada de vindecare

La 3-6 luni de la inserția implantului (în funcție de tip și plasare), se va atașa un conformator gingival pentru a asigura o potrivire optimă. Se realizează apoi o coroană dentară finală pentru un confort maxim care asigură rate de succes pe termen lung în ceea ce privește durabilitatea.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.