In teorie, o data la 6 luni este recomandata o “curatenie orala”, o reimprospatare a acestei parti a corpului nostru foarte importanta atat din punct de vedere medical cat si estetic.  Cu toate acestea  clinica noastra personalizeaza aceasta perioada in functie de nevoile fiecaruia dintre dumneavoastra.

Igiena orala

Fiecare dintre noi este responsabil de propria sanatate, igiena dentara intrand in aceasta responsabilitate.

Ce inseamna mai exact profilaxia orala?

  • Prevenirea stricarii dintilor dumneavoastra.
nr2-igienizare

Cum facem asta?

  • prin controale periodice la medicul dumneavoastra dentist
  • prin igienizare profesionala periodica a dintilor ce presupune o curatare profesionala a danturii dumneavoastra

Detartrajul fara durere (igienizarea profesionala) in clinica ArtisticDent

Noi punem foarte mare pret pe igiena cavitatii bucale a pacientilor nostri. Din acest motiv clinica noastra are in dotare un aparat “genial” special conceput pentru igiena dumneavoastra orala care realizeaza un detartraj profesional (inlaturarea tartrului de pe suprafata dintilor) de inalta calitate. Datorita tehnologiei de ultima generatie a aparatului nostru “genial” pentru detartraj nivelul durerii este mai scazut ( detartraj fara durere in majoritatea cazurilor ) fata de cealalta aparatura similara existenta pe piata. Insa igienizarea in clinica noastra nu presupune doar un detartraj profesional ci un cumul de cinci etape foarte importante pentru obtinerea unui tratament de calitate. Pe langa detartraj, celelalte patru etape sunt:

Air Flow

  • procedeu prin care resturile de tatru care nu au putut fi indepartate cu aparatul de detatraj sunt curatate cu ajutorul unui jet de apa sub presiune si o substanta speciala cum ar fi bicarbonat de sodiu, glicina sau eritriolul. In functie de necesitatile fiecarui pacient se foloseste o anumita substanta care este activa numai pe dinte, numai sub gingie sau si pe dinte si sub gingie. Pe langa efectul de curatare mecanica airflow-ul are si efect antiinflamator pentru gingii.

Periaj dentar profesional

  • realizeaza o lustruire a supfrafetelor dentare (ca un polish pentru dinti) oferind atat un luciu dentar cat si un teren nefavorabil aderarii resturilor alimentare

Fluorizare profesionala

  • intareste dintii prin faptul ca ajuta la remineralizarea cariilor incpiente microscopice

Prezentarea tehnicii de periaj corecta si eficienta personalizata pentru fiecare pacient + controlarea (verificarea) insusirii tehnicii de catre pacient.

Citeste mai mult: Periajul dentar

Inapoi
Programeaza-te acum!