Una dintre provocarile anului 2020 a fost sa petrecem o mare parte din timp in propriile locuinte, pentru siguranta noastra si a celor din jur. Dar cred ca tocmai acest aspect ne-a  facut sa apreciem si mai mult iesirile in natura si toate darurile pe care aceasta ni le ofera.

Faptul ca ne-am izolat nu inseamna, insa, ca mediul a reusit sa simta cu adevarat un ragaz de la actiunile daunatoare ale activitatilor noastre.

Astfel, chiar daca pandemia ne-a impus reguli noi, am continuat si anul acesta traditia de a planta aer curat pentru Romania. Am imbratisat cu bucurie ocazia de a face o plimbare in natura si de a fi de folos, deopotriva. Aceste activitati se dovedesc a fi leacuri veritabile pentru trup si suflet!

In data de 14 noiembrie, echipa Artistic Dent, inarmata cu voie buna, cu cazmale si toate masurile de protectie necesare in pandemie, a pornit spre Parcul Natural Comana.  Acolo, cu ajutorul, sustinerea si buna organizare a celor de la Romsilva si a grupului „Ești din sectorul 5 dacă”, impreuna cu voluntari de la JCI România, am plantat puieti de stejar. Mai exact, am sadit impreuna 1050 de viitori strajeri ai aerului curat!

Aparent, am putea crede ca padurile nu au nevoie de prea multa ingrijire. Dar nu este tocmai asa. Ele alcatuiesc, de fapt, un organism mare si complex, iar igiena acestuia este esentiala pentru a putea functiona în armonie.

In fiecare an, inginerii silvici stabilesc necesitatea executarii lucrarilor de amenajare a padurilor si identifica arborii care trebuiesc recoltati. Acestia pot fi: arbori ajunsi  la varsta exploatabilitatii, arbori care se usuca in procesul natural de eliminare sau arboret care necesita curatiri si rarituri. Astfel, apar zone care au nevoie sa fie din nou acoperite cu puieti. Pe o astfel de parcela am plantat si noi stejareii.

Credem că astfel de experiente ne fac sa ne simtim, cu adevarat, o familie, insusind impreuna grija pentru planeta care ne tine pe toti in viata.

Dr Mihaela Boj

Inapoi
Programeaza-te acum!