Cand pui suflet in ceea ce faci, rezultatul e extraordinar. Si cand mai ai in preajma oameni minunati, atunci totul devine un vis implinit! Campania noastra a prins viata prin implicarea clinicii si a celor ce au inteles ca schimbarea sta in mainile lor.

Motto-ul ales pentru aceasta campanie ecologica descrie cel mai bine actiunea propriu-zisa, desfasurata intr-o frumoasa zi de sambata: “Nu poti lasa urme in nisip, atat timp cat stai jos!” Nelson Rockefeller. Astfel ne-am adunat o mana si ceva de oameni dornici sa imbunatatim, sa facem un pas pentru binele noastru, al celor din jur, al localitatii, al Romaniei. Consider ca prin puterea exemplului, multe putem schimba pe plan mental si apoi fizic.

S-au replantat 500 de salcami, in zona localitatii Tartasesti, avand scopul crearii unei peredele forestiere ce va opri inzapezirea drumului national ce strabate acea zona (DN7).  Acesti puieti provin din localitatea Jimbolia, ajungand in grija noastra pentru a fi transplantati in zona avizata de CNADR. Multumim MarConstruct ca v-ati gandit la oferirea unei a doua “locuinte” pentru acesti arbori, sprijinindu-ne astfel in campania nostra de impadurire.

Ajunsi la fata locului, ne-am impartit in 3 grupe, fiecare avand fasia sa de petic  pentru plantarea puietilor de salcam. Zis si facut! “Inarmati” cu cazmale (cu mii multumiri fundatiei Visul Luanei pentru sprijinul acordat) , manusi, ganduri positive si energie, am inceput plantarea propriu-zisa: o groapa pentru un puiet.  Am respectat instructiunile de plantare date de cei de la CNADR, ne-am intrecut pe noi insine sapand acele gropi (s-a dat peste straturi de gresie, de caramida etc.) – munca grea si destul de solicitanta. Pe alocuri am strans si peturile de plastic, pungile aruncate hai-hui, intr-un cuvant am facut si ecologizarea zonei respective- doi in unu! Un plus pentru noi!

Un alt plus important – lectia de educatie ecologica pentru cei mici. Au invatat cum sa planteze un puiet, au sapat gropi, s-au intrecut intre ei si au infaptuit lucruri minunate. Candva isi vor aminti de ceea ce au realizat si poate la randul lor, vor organiza astfel de campanii. Viitorul e in mainile lor!

Intr-un final, dupa munca si rasplata… “digestiva” ; ne-am tras sufletul la Hanul Vlasiei, impartasind parerile si ideile viitoare pentru alte campanii ce vor lua viata cu ajutorul celor din jur. Per total a fost MINUNAT!

Feed-back-ul primit ne-a umplut de incredere si de speranta pentru viitor : “Multumim Dr Sorin pentru minunata ocazie de a face un MARE BINE Romaniei, planetei,noua insine…! Am avut o organizare SUPER, instrumente ( cazmale) excelente, o echipa inimoasa si plina de energie si voie buna! Am plantat in Zona 2 aproximativ 60 de salcami intr-un grup de 10 persoane si ma simt extraordinar gandindu-ma cum va arata locul peste 5 ani, 10 ani,….Astept cu bucurie si interes maxim si urmatoatea misiune propusa de Artistic Dent! Felicitari si…din ce in ce mai bine!” Ne-a scris Dna Udrescu pe pagina noastra de facebook – https://www.facebook.com/ArtisticDent/

P.S. Fiti alaturi de noi in campaniile viitoare. Oferiti-va UN BINE! Meritati!

Va provoc la FAPTE BUNE,

Dr. Sorina Plitea

Inapoi
Programeaza-te acum!