Pe locuri! Fiti gata!… START!

Familia mea a acceptat provocarea lansata cu doua luni in urma si a luat startul la DOUA categorii de curse din cadrul evenimentului OMV Petrom Half Marathon Bucharest si anume CURSA POPULARA (3,6 km) si SEMIMARATON (21,4 km).

Un start! Mii de participanti! Oameni de toate varstele, mai mult sau mai putin sau antrenati! Sute de motive pentru a alerga! Au fost oameni care au inteles ca sanatatea se mentine prin sport! Tu ce scuza ai pentru a nu face?

Inaintea probelor, ne-am intalnit in fata Casei Poporului pentru a ne organiza. Pentru ca eu si dl dr Sorin aveam proba de semimaraton dupa cursa celorlalti,am decis sa ne facem incalzirea si sa-i asteptam. Ehee! Pe fetele lor am citit emotiile de a participa pentru prima data la un astfel de concurs organizat, dorinta de alerga alaturi de ceilalti concurenti si bineinteles de a termina cursa. D.P.: „Cand am luat decizia de a participa, nu m-am gandit nicio secunda cum ma voi simti eu dupa. Pur si simplu am spus DA si gata! Insa, surpriza! Am plecat de acolo cu multa energie, cu o stare de bine extraordinara si cu gandul ca voi repeta cu siguranta aceasta experienta.

Emotii! Energie! Voie buna! Sanatate prin sport! Sustinere reciproca! Incurajare! Asa vad eu reteta pentru o duminica antrenananta alaturi de familia mea de suflet.

M.N.: „Am ramas impresionata ca, desi am alergat fara prea mult antrenament, am avut energie maxima pentru o zi intreaga, iar starea mea de spirit era clar intr-un echilibru foarte bun.Concluzia mea si a lui Vali: clar vom face mai mult sport si vom mai participa la astfel de concursuri.”

Cu toate ca a fost primul contact cu un astfel de sport, toti s-au descurcat de minune. Dl Dr Sorin merita felicitarile noastre pentru ca desi este un ciclist convins, a spus DA provocarii si a terminat 21,4 km cu un timp extraordinar pentru cineva cu o pregatire minina in domeniul atlestismului. „Este un sport care nu prea ma atrage. Oricand voi prefera ciclismul in fata atletismului. Ma bucur foarte mult ca am alergat un semi, mai ales ca am facut asta alaturi de una dintre familiile mele! am alergat cum am invatat la ciclism si mi s-a parut ca am facut o treaba foarte buna! Din om in om, am terminat cursa! Sunt foarte mandru de mine!”

Parerile dupa cursa au fost variate, pe unii i-a motivat sa iasa la alergat in continuare, pe altii sa nu mai participe la astfel de competitii: ” A fost frumos astazi, m-am simtit foarte bine pentru ca am fost cu VOI. Nu mi-a placut deloc faptul ca tot evenimentul a fost pentru ca unii sa-si faca reclama. Asta ar putea fi un motiv sa nu mai merg altadata.” F.P.

Per total consider ca voia buna, energia pozitiva dobandita dupa un astfel de efort, miscarea si antrenarea psihicului te cladesc sa devii MAI BUN, MAI SANATOS si sa privesti lumea cu alti ochi. Nu-ti irosi timpul lenevind! Fa miscare!

Dr. Sorina Plitea

Inapoi
Programeaza-te acum!