a6

Ziua Nationala a Romaniei a fost sarbatorita intr-un mare fel de o parte din sportivii clinicii Artistic Dent, reprezentati de subsemnata  si de dl dr Sorin. Am participat la o frumoasa si sanatoasa alergare ( frumoasa si ziua de altfel – soare, putin frig de dimineata de iti clantaneau dintii-n gura, dar minunata tare per ansamblu) de 21 km organizata in parcul Alexandru Ioan Cuza. De fapt, a fost proba de 21,4 km din cadrul concursului Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc 2016, aflat la editia a 6-a.

Frigul ce ne-a intampinat dimineata, s-a dovedit a fi benefic. Am simtit acele sale strapungandu-ne pielea extremitatilor pana in momentul cand corpul nostru a luat decizia de a elibera caldura. Am fost mangaiati si indemnati de razele soarelui sa nu ne oprim din alergare. Pe parcursul traseului, am simtit durerea fizica cum ne incovoia, cum nu ne lasa sa continuam, fiind mai incapatanata pe masura ce ne apropiam de sfarsitul probei.

Stiti sentimentul acela cand nu mai puteti? Ce credeti? Va fortati putin si daca dupa ce va fortati putin, nu mai puteti, va mai fortati putin si tot asa, pana terminati ce v-ati propus. Cel putin, noi am abordat acest mod de a gandi si a fost perfect intr-un final. Am depasit bariera impusa de corpul nostru- acea durere fizica si am terminat cursa de semimaraton intr-un timp exceptional pentru amandoi , ma scuzati “amantrei” – plus Tora, buldogul dl dr Sorin Gageanu, membra activa a echipei Artistic Sports. De fapt si de drept, ea a fost cea care a dus toata cursa si noi ne-am tinut dupa ea. Recunosc!  Ce timp am scos va intrebati? Timpul vi-l laud eu, chiar daca nu va intrebati – 2 ore si 5 minute, dupa doar o luna de antrenament in parc – 2 alergari/ saptamana. ( P.S. N-a fost chiar o luna, dar e mai simplu sa rotunjesti.)

# P.S.S. Pentru cei interesati de alergare, pentru cei ce vor sa se destinda dupa o zi munca prin miscare, pentru cei care vor sa inceapa o viata sanatoasa, ne gasiti in fiecare miercuri seara ( dupa ora 19.00) in parcul Tineretului sau parcul IOR( detaliile le aflati sunand la clinica noastra). #

Stiti sentimentul acela cand treci linia de finish dupa ce 2 ore te lupti cu tine insuti, cu mintea ta, cu vointa si cu corpul tau? Daca nu-l stiti, incearcati-l! Fiti curiosi sau curioase! E unul dintre cele mai frumoase sentimente, mai inaltatoare, care te motiveaza sa-ti doresti mai mult, sa te autodepasesti cu fiecare zi ce trece si sa devii mai bun cu fiecare provocare.

Schimbarea in BINE incepe intotdeauna cu VOI!

Dr. Sorina Plitea

Inapoi
Programeaza-te acum!