Daca un copil nu poate sa invete dupa cum predam noi, poate c-ar trebui sa predam dupa cum invata ei.” Asta ne spune Ignacio Estrada si asta am incercat sa facem si noi la Scoala Gimnaziala nr. 1 din comuna Fundeni, jud. Calarasi.  Realizand Campania “ZAMBESTE SANATOS #2 !”, an de an dorim sa invatam cat mai multi copii cum sa aiba o igiena orala corecta, cat de importanta este aceasta si sa transmita mai departe invatamintele dobandite.

Stiind ca cei mici iubesc desenele animate, le-am facut cunostinta cu igiena orala si importanta acesteia printr-un filmulet educativ, iar ei au fost extrem de fascinati si chiar amuzati de ce anume au vazut pe micul ecran. Urmatorul pas a fost sa ii invatam practic tehnica corecta de periaj dentar. Stim cat de mult lipseste partea practica din sistemul educational romanesc asa ca am ales sa mergem cu fiecare copilas la baie si sa ii aratam cum anume sa procedeze el acasa. Copiii au fost cuminti, atenti si receptivi, ne-au urmat sfaturile intocmai si speram sa le aplice in viata de zi cu zi. Cu mult mai mult ne-ar bucura daca macar unul din ei ar transmite mai departe informatia primita, astfel incat putin cu putin, tot mai multi prichindei sau adulti sa stie sa se perieze corect pe dinti.

Aceasta experienta ne-a invatat, pe noi adultii, cum sa ne bucuram de cele mai marunte lucruri din viata si cum sa apreciem efortul celor din jur. Cadrele didactice si elevii scolii ne-au primit cu multa caldura, nerabdare, iar rasplata noastra a fost sa vedem bucuria ce radia pe chipul lor.

Fii intelept ca un batran, dar priveste lumea cu ochii unui copil” – anonim –

Asist. Ene Stefania

Inapoi
Programeaza-te acum!