aparat-dentar-invizibil-870x350

D.C., in varsta de 30 de ani, s-a prezentat la clinica noastra pentru tratament ortodontic, principala dorinta fiind alinierea dintilor frontali cu o tehnica „invizibila”.

In afara de o inghesuire usoara la nivelul frontalilor, pacientul prezinta o edentatie de molar de 6 ani – molarul din partea stanga jos s-a pierdut in urma cu mai multi ani iar, in lipsa aplicarii unui implant sau a realizarii unei punti, spatiul s-a inchis partial. In prezent, cei aproximativ 3 mm de spatiu nu permit o solutie protetica adecvata.

In partea dreapta sus exista o lucrare fixa de 3 elemente, bine adaptata, la care pacientul nu doreste sa renunte si, prin urmare, a fost necesar ca tratamentul ortodontic sa nu actioneze la acest nivel pentru a nu afecta integritatea puntii.

Fotografii care ilustrează situatia initiala:

Solutia asupra careia am convenit a fost un tratament in 2 etape:

  • In prima etapa se va rezolva inghesuirea dintilor frontali cu ajutorul a 2 aparate aplicate pe lingual (in spatele dintilor), metoda purtand numele de „Social Six Treatment”. Acest aparat ortodontic partial este practic invizibil din exterior, asa incat estetica zambetului pacientului nostru nu este afectata deloc.
  • In a doua etapa, un aparat ortodontic partial aplicat pe exteriorul dintilor, in partea stanga jos, va inchide spatiul restant in urma pierderii molarului de 6 ani si va rezolva micile rotatii ale dintilor de la acest nivel. Pentru o eficienta crescuta se va apela la un miniimplant, un element auxiliar care ofera un punct de aplicare a fortelor ortodontice strict osos, neafectand, astfel, pozitia dintilor frontali.
  • Durata estimata a primei etape: 4-5 luni
  • Durata estimata a etapei a doua: aproximativ 6 luni.

Fotografii intraorale la 3 luni de la aplicarea aparatelor partiale Social Six:

In acest moment, zambetul pacientului este aproape perfect:

Inapoi
Programeaza-te acum!