Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Albirea dinților devitali

Albirea dinților devitali

 

Exista multe cauze care duc la modificarea culorii unui dinte devital (fara nerv). Acest lucru se intampla din cauza unor traume dentare sau obturatii radiculare. Albirea acestor dinti presupune introducerea unei substante decolorante in interiorul dintelui, spre deosebire de albirea dintilor vitali, unde se aplica direct pe dinti. Substanta folosita este pe baza de peroxizi care patrund în microfisurile smaltului si indeparteaza rezidurile ce dau culoarea neplacuta dintelui.

 

 

Albirea Dintilor Devitali: Procedura
 

Acest tratament se realizeaza, in mai multe sedinte, la medicul dentist. Primul pas este realizarea unei radiografii la dinte pentru a se depista cauza schimbarii culorii acestuia.

 

Daca tratamentul de canal este incorect, sau daca un traumatism dentar s-a complicat cu necroza dintelui, trebuie realizat tratamantul medicamentos al dintelui, iar apoi obturatia definitiva de canal.

 

Se efectueaza o radiografie retroalveolara pentru a verifica corectitudinea obturatiei de canal, apoi se indeparteaza materialul de obturaaie radiculara din zona cervicala, se sigileaza cu un ciment ionomer de sticla, se face toaleta camerei pulpare si se aplica pasta de albit în camera pulpara.

 

Se actioneaza cu caldura timp de 1-2 minute, se îndeparteaza substanta si se aplica inca o data. Operatiunea se repeta de 3 ori. Acelasi lucru trebuie facut si la nivelul fetei vestibulare.

 

La sfarsitul procesului de albire trebuie verificata culoarea. Se pune un material de obturatie provizoriu si se realizeaza restaurarea coronara cu compozit dupa 7-10 zile.

albirea dintilor devitali

Walking Bleach

 

O alta tehnica de albire a acestor dinti este ,,walking bleach”.  Medicul stomatolog face toti pasii descrisi mai sus, aplica pasta de albit în camera pulpara si inchide cavitatea cu un material de obturatie provizoriu. Substanta este lasata in cavitate intre 2-7 zile. In cazul In care culoarea nu este satisfacatoare se repeta procedeul de cel mult 3 ori. Apoi se indeparteaza substanta de albire şi se pune o obturatie provizorie 7-10 zile. Dupa verificarea  culorii dintelui, se poate realiza oburatia coronara cu compozit.

 

Dr. Irina-Livia Mitrofan

 

Nu inceta niciodata sa zambesti, nici chiar atunci cand esti trist, pentru ca nu se stie cine se poate indragosti de zambetul tau. – Gabriel José García Márquez